fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Sozavo en sociale organisaties benaderen elkaar

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) en diverse sociale organisaties hebben elkaar benaderd om ervoor te zorgen dat de sociale steun aan behoeftigen richtig en vlot verloopt.
Directeur Angela Salmo van Sozavo zegt dat het ministerie de sociale organisaties heeft benaderd zodat die hun bestanden van behoeftigen delen met het ministerie. “Zo hebben organisaties ons ook benaderd met hun bestanden en om te ondersteunen voor een richtig en vlot verloop,” aldus directeur Salmo.
Het ministerie is dinsdag van start gegaan met het verstrekken van het Covid-19 voedselpakketten project. Er zijn 250 voedselpakketten vertrekt aan ruim 200 huishoudens. Deze waren huishoudens die een acute noodaanvraag hadden lopen bij het ministerie alsook huishoudens waar de concentratie van gezinnen groot is zoals, Palulu, Baka NIS en Koela. Op donderdag 11 juni heeft het ministerie het verstrekken van pakketten voortgezet.
Tot woensdagmiddag had Sozavo 12.000 registratieberichten ontvangen via de app en sms. Dit terwijl de officiële registratie donderdag van start ging. Vandaag zal worden bekendgemaakt hoe dit alles verwerkt zal worden, terwijl geregistreerden intussen ook al gebeld zullen zijn.
Op zaterdag 13 juni gaat het ministerie in uitvoering voor wat betreft het district Paramaribo, dit conform de letters van de dag. Voor de distributie van de andere districten zal er gewerkt worden met de districtscommissarissen.
Directeur Salmo benadrukt dat de mensen die zich de afgelopen dagen hebben geregistreerd, dat niet meer hoeven te doen. Men moet appen of sms-en en alles in 1 bericht verwerken, te weten: voor- en achternaam, grootte van het gezin, het telefoonnummer waarop men te bereiken is, het woonadres, woonplaats en district.
Verder legt de directeur er ook de nadruk op dat niet eenieder die zich geregistreerd heeft automatisch in aanmerking komt voor een pakket, aangezien de criteria bekend zijn.

OOK INTERESSANT
Surinaamse geboorteakten nu online