fbpx
Sozavo en sociale organisaties benaderen elkaar

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) en diverse sociale organisaties hebben elkaar benaderd om ervoor te zorgen dat de sociale steun aan behoeftigen richtig en vlot verloopt.

Directeur Angela Salmo van Sozavo zegt dat het ministerie de sociale organisaties heeft benaderd zodat die hun bestanden van behoeftigen delen met het ministerie. “Zo hebben organisaties ons ook benaderd met hun bestanden en om te ondersteunen voor een richtig en vlot verloop,” aldus directeur Salmo.

Het ministerie is dinsdag van start gegaan met het verstrekken van het Covid-19 voedselpakketten project. Er zijn 250 voedselpakketten vertrekt aan ruim 200 huishoudens. Deze waren huishoudens die een acute noodaanvraag hadden lopen bij het ministerie alsook huishoudens waar de concentratie van gezinnen groot is zoals, Palulu, Baka NIS en Koela. Op donderdag 11 juni heeft het ministerie het verstrekken van pakketten voortgezet.

Tot woensdagmiddag had Sozavo 12.000 registratieberichten ontvangen via de app en sms. Dit terwijl de officiële registratie donderdag van start ging. Vandaag zal worden bekendgemaakt hoe dit alles verwerkt zal worden, terwijl geregistreerden intussen ook al gebeld zullen zijn.

Op zaterdag 13 juni gaat het ministerie in uitvoering voor wat betreft het district Paramaribo, dit conform de letters van de dag. Voor de distributie van de andere districten zal er gewerkt worden met de districtscommissarissen.

Directeur Salmo benadrukt dat de mensen die zich de afgelopen dagen hebben geregistreerd, dat niet meer hoeven te doen. Men moet appen of sms-en en alles in 1 bericht verwerken, te weten: voor- en achternaam, grootte van het gezin, het telefoonnummer waarop men te bereiken is, het woonadres, woonplaats en district.

Verder legt de directeur er ook de nadruk op dat niet eenieder die zich geregistreerd heeft automatisch in aanmerking komt voor een pakket, aangezien de criteria bekend zijn.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…