fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Sozavo en bond Esther Stichting werken aan oplossing

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) en de Algemene Bond van Esther Stichting onder leiding van Johannes Aviankoi hebben dinsdag een spoedonderhoud gehad op het ministerie.
De directe aanleiding hiertoe is geweest de protestactie van de bewoners van Esther Stichting. De poorten werden gesloten, waardoor de personeelsleden niet op en van het terrein konden.
Met de tactische interventie van de bond konden de gemoederen bedaard worden. Aviankoi geeft aan dat hij op de hoogte gebracht werd van de protestactie. Hij heeft gelijk contact opgenomen met het ministerie. Volgens hem heeft de Esther Stichting tal van problemen, die een structurele aanpak behoeven. Het is heel belangrijk om de rust terug te brengen.
Sozavo-directeur Melitia Sentelia geeft aan dat zaken zijn uitgesproken. Zij zegt dat het ministerie de zorg van de bewoners moet garanderen. De bond is met een voorstel gekomen en het ministerie zal samen met de bond het voorstel uitwerken.
Het voorstel is om een onafhankelijke commissie in het leven te roepen om zaken bij de stichting te onderzoeken, zodat de problemen opgelost kunnen worden.

OOK INTERESSANT
Groot landelijk onderzoek naar sporttalenten op scholen