fbpx
Sozavo doneert 250 voedselpakketten aan Ish Jamanthy voor bewoners Zuid-Suriname

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft dinsdag goederen gedoneerd aan het waterinstallatiebedrijf Ish Jamanthy Suriname en de Amazon Conservation Team Suriname (ACTS) voor de samenstelling van 250 voedselpakketten.

Deze voedselpakketten zijn bedoeld voor de getroffen gezinnen van de drie dorpen in Zuid-Suriname. Het bedrijf en het ACTS zijn enkele dagen terug gestart met een hulpactie om de mensen in het binnenland te helpen aan goederen en water.

Vorige week zijn de mensen getroffen door een zware regenval en vanwege de Covid-19-situatie is het sociaal en economisch leven stil komen te liggen. Gelijk nadat enkele mensen een beroep hebben gedaan op de directeur van Ish Jamanthy Suriname, Anthony Ishrie, is in overleg met het ACTS de hulpactie opgezet.

Een aantal partners en organisaties hebben reeds heeft steun toegezegd en goederen gedoneerd. Ish Jamanthy Suriname en ACTS zijn het ministerie en de partners die reeds hun bijdrage hebben geleverd, erkentelijk voor hun steun aan dit project. De behoefte aan steun in dit gebied is zeer groot.

Meer dan 250 gezinnen zijn wachtende op steun. Het gebied is momenteel alleen via de lucht of te water bereikbaar.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…