fbpx

Sozavo doneert 250 voedselpakketten aan Ish Jamanthy voor bewoners Zuid-Suriname

GFC NIEUWS- Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft dinsdag goederen gedoneerd aan het waterinstallatiebedrijf Ish Jamanthy Suriname en de Amazon Conservation Team Suriname (ACTS) voor de samenstelling van 250 voedselpakketten.
Deze voedselpakketten zijn bedoeld voor de getroffen gezinnen van de drie dorpen in Zuid-Suriname. Het bedrijf en het ACTS zijn enkele dagen terug gestart met een hulpactie om de mensen in het binnenland te helpen aan goederen en water.
Vorige week zijn de mensen getroffen door een zware regenval en vanwege de Covid-19-situatie is het sociaal en economisch leven stil komen te liggen. Gelijk nadat enkele mensen een beroep hebben gedaan op de directeur van Ish Jamanthy Suriname, Anthony Ishrie, is in overleg met het ACTS de hulpactie opgezet.
Een aantal partners en organisaties hebben reeds heeft steun toegezegd en goederen gedoneerd. Ish Jamanthy Suriname en ACTS zijn het ministerie en de partners die reeds hun bijdrage hebben geleverd, erkentelijk voor hun steun aan dit project. De behoefte aan steun in dit gebied is zeer groot.
Meer dan 250 gezinnen zijn wachtende op steun. Het gebied is momenteel alleen via de lucht of te water bereikbaar.

BEKIJK OOK
Schoolmediatheken besteden aandacht aan drugspreventie