fbpx

South American Road Classic Race Suriname achter de rug

De South American Road Classic Race van Suriname is achter de rug. Dit is een 10 kilometer (km) snelloop dat vorig weekend werd georganiseerd rond het Onafhankelijkheidsplein door de Surinaamse Atletiek Bond (SAB), onder auspiciën van de Zuid-Amerikaanse Atletiek Federatie (Consudatie).

Aan de snelloop heeft de SAB ook een kids run gekoppeld voor kinderen in 3 categorieën. De Classic Race wordt ook in Guyana en Panama georganiseerd. In het kader van de 70ste jaardag van de SAB heeft Suriname de kick-off gedaan. In verband met de viering van 100 jaar Consudatie was de voorzitter, Roberto Gesta de Mello, ook aanwezig.

De voorzitter van de SAB, Dennis Mac Donald, hoopt op de continuïteit van de snel loop de komende jaren. Ook gaf hij aan dat hij de loop het komend jaar graag organiseert op een eigen atletiekbaan. De voorzitter van de Consudatie, Roberto Gesta de Mello, die voor het eerst in Suriname vertoeft, heeft de opening van de loop verricht.

OOK INTERESSANT
Rust teruggekeerd binnen Esther Stichting

Niresh Paltan, vertegenwoordiger van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken, heeft de felicitaties overgebracht voor het 70-jarig bestaan van de SAB en de viering van 100 jaar Consudatie. Ook heeft hij een dankwoord uitgebracht aan eenieder die zich heeft ingezet om atletiek tot ontwikkeling te brengen.

De 10 km snelloop werd voor de 16e keer gehouden in Suriname. Hieraan hebben ook buitenlandse atleten deelgenomen. Suriname zal in Guyana vertegenwoordigd worden door: Ronaldinho Pinas en Sefanja Wielsen. Zij waren de snelste Surinaamse heer en dame tijdens deze loop.(GFC)