fbpx

Sören Opti erkent fouten tijdens Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen

Sören Opti heeft het niet getroffen op de 23ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen in Colombia. Hij had Kevin Cordón als eerste tegenstander. De topgeplaatste badmintonspeler uit Guatemala won tijdens de Cacso Games van zowel 2014 als 2010 drie gouden medailles en werd ook Pan-Am-kampioen.

Opti vocht dinsdag maar sneed zichzelf met fouten in de vingers. Hij verloor met 10-21, 13-21. “Het is niet al te slecht gegaan, maar ik heb wel veel fouten gemaakt waar ik de rally al in handen had.”

Coach Keith Sjauw Mook was niet ontevreden. “Hij heeft het uiterste gegeven van wat hij in zich heeft en er waren heel mooie rally’s. Jammer dat hij door kleine slordigheidsfoutjes die punten niet heeft kunnen afmaken.”

Soms leken frustraties de overhand te nemen. “Ja, want ik had het echt al letterlijk in handen. Het raakt je een beetje, maar het is nu van minder invloed op de rest van mijn spel want ik heb nu meer ervaring.”

BEKIJK OOK
Arbeid wil spoedige operationalisatie Fonds Voorzieningen Ouderschapsverlof

Volgens Sjauw Mook is niet alleen het niveau, maar ook de manier van spelen heel hoog is met Cuba, Guatemala en Mexico als uitschieters. “Voor hen is badminton hun werk is. Voor de rest is het ‘hobby’.” De coach denkt wel dat Opti een goede beurt heeft gemaakt en verwacht dat de wedstrijd zijn imago en vertrouwen een boost geeft, “want tegen toppers als Cordón maken spelers zelden tien punt en dat deed Sören wel”.(GFC)