fbpx

Soos Hortensia pakt activiteiten met senioren weer op in Stibula

GFC NIEUWS- Na bijkans 8 maanden van stilte heeft de Soos Hortensia haar activiteiten met de seniorenburgers weer gestart in het centrum van Stichting Buurtwerk Latour (Stibula).
Sinds de uitbraak van het Coronavirus in Suriname maart dit jaar, lagen de activiteiten van de organisatie stil. Na goed overleg met de leiding van het buurthuis, is besloten de activiteiten aangepast weer te hervatten. “Geheel anders dan normaal hebben de seniorenburgers elkaar weer ontmoet in het buurthuis. We zijn heel vroeg gekomen om te checken als alle stoelen en tafels conform de Covid-protocollen zijn geregeld”, zegt de voorzitter van Soos Hortensia, Joyce Leefstand-Cotino aan Stibula Nieuws.
Volgens haar waren de seniorenburgers al gewend elkaar elke donderdag in Stibula te ontmoeten om er lekker gezellig bezig te zijn. Vanwege Covid-19 is de organisatie overgegaan om het programma elke eerste en de laatste donderdag van de maand te draaien.
“In het buurthuis doen de zestigplussers aan handenarbeid, zingen leuke liedjes, presenteren leuke tekstjes, danken de heer en plannen buitenactiviteiten. Dit kon al een hele poos niet. Daar we nu weer bij mekaar mogen, zijn we bezig nieuwe activiteiten te plannen”, zegt Leefstand-Cotino.
De soos voor zestigplussers van Stibula is op 2 juni dit jaar 45 jaar geworden. Het feestje kon toen niet gevierd worden. Met de frisse start afgelopen week, hebben de senioren gepland om het feest buiten te vieren.
Op 26 november gaan zij richting Creola. “Met de activiteiten speciaal voor senioren zorgen we voor een stukje vertier naar de ouderen toe”, stelt Leestand-Cotino.
Naast de trip naar Creola, zijn de oudere burgers van Latour ook bezig met de planning van hun jaarlijkse kerstviering komende maand.
Er zijn in totaal 60 senioren aangesloten bij Soos Hortensia.

BEKIJK OOK
STVS overhandigt ingezameld bedrag symbolisch aan ROS