fbpx
Soos Hortensia pakt activiteiten met senioren weer op in Stibula

GFC NIEUWS- Na bijkans 8 maanden van stilte heeft de Soos Hortensia haar activiteiten met de seniorenburgers weer gestart in het centrum van Stichting Buurtwerk Latour (Stibula).

Sinds de uitbraak van het Coronavirus in Suriname maart dit jaar, lagen de activiteiten van de organisatie stil. Na goed overleg met de leiding van het buurthuis, is besloten de activiteiten aangepast weer te hervatten. “Geheel anders dan normaal hebben de seniorenburgers elkaar weer ontmoet in het buurthuis. We zijn heel vroeg gekomen om te checken als alle stoelen en tafels conform de Covid-protocollen zijn geregeld”, zegt de voorzitter van Soos Hortensia, Joyce Leefstand-Cotino aan Stibula Nieuws.

Volgens haar waren de seniorenburgers al gewend elkaar elke donderdag in Stibula te ontmoeten om er lekker gezellig bezig te zijn. Vanwege Covid-19 is de organisatie overgegaan om het programma elke eerste en de laatste donderdag van de maand te draaien.

“In het buurthuis doen de zestigplussers aan handenarbeid, zingen leuke liedjes, presenteren leuke tekstjes, danken de heer en plannen buitenactiviteiten. Dit kon al een hele poos niet. Daar we nu weer bij mekaar mogen, zijn we bezig nieuwe activiteiten te plannen”, zegt Leefstand-Cotino.

De soos voor zestigplussers van Stibula is op 2 juni dit jaar 45 jaar geworden. Het feestje kon toen niet gevierd worden. Met de frisse start afgelopen week, hebben de senioren gepland om het feest buiten te vieren.

Op 26 november gaan zij richting Creola. “Met de activiteiten speciaal voor senioren zorgen we voor een stukje vertier naar de ouderen toe”, stelt Leestand-Cotino.

Naast de trip naar Creola, zijn de oudere burgers van Latour ook bezig met de planning van hun jaarlijkse kerstviering komende maand.

Er zijn in totaal 60 senioren aangesloten bij Soos Hortensia.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…