Somohardjo wil dit jaar nog implementatie plan vervroegd pensioen 55-jarigen

GFC NIEUWSREDACTIE- Als het aan minister Bronto Somohardjo ligt, wordt dit jaar nog uitvoering gegeven aan het plan vervroegd pensioen 55-jarigen.
Somohardjo zegt een uitgewerkt plan te hebben om het overtollige overheidsapparaat te saneren. Dit is ook onderdeel van het economisch herstelplan van de regering Santokhi – Brunswijk om uit de economische crisis te geraken.
Volgens de bewindsman zal dit plan erin moeten resulteren dat het overheidsapparaat dat al jaren ongezond is weer efficiënt gemaakt wordt.
Verder geeft de bewindsman aan dat het plan inhoudt dat indien een ambtenaar de leeftijd van 55 jaar heeft bereikt, die vrijwillig met vervroegd pensioen kan gaan. Volgens Somohardjo zal het uitgewerkte plan aan het eind van deze maand aan de regering worden gepresenteerd.
Voor dit jaar zal het ministerie van Binnenlandse Zaken zich richten op dienstbaarheid. In de afgelopen 6 maanden is er al een aanvang gemaakt om de dienstverlening naar de gemeenschap en de andere ministeries te verbeteren. Het streven is om efficiënter te werk te gaan in dit nieuwe jaar.

Overige berichten