fbpx

Somohardjo: Wij blijven in de oppositie

“Wanneer de situatie zo blijft en wij minder ressortraadszetels hebben dan de NDP dan luidt mijn voorstel dat elk lid van V7 vrij is om haar of zijn medewerking te verlenen, zodat de president gekozen kan worden in het parlement. Maar wij blijven in de oppositie”, verduidelijkt de voorzitter van Pertjajah Luhur(PL), Paul Somohardjo.

Dit voorstel heeft Somohardjo vandaag voorgelegd aan de overige leiders van V7. De PL-leider zegt dat hij niet slijmt met de NDP. De gang naar de Verenigde Volksvergadering is volgens hem onzinnig als blijkt dat de tegenpartij de meerderheid heeft aan rr-zetels.

Somohardjo meent dat het land hierdoor niet onnodig in de kosten wordt gejaagd. Het kost enorm veel geld om de VVV te organiseren.

De overige V7-leiders hebben hiertegen niet geageerd, maar hebben wel enkele voorwaarden, meent Somohardjo. Zo vinden ze dat onder meer de verhoging van de kinderbijslag en AOV niet moet worden teruggedraaid.

Somohardjo had gerekend op een meerderheid in de VVV, echter is volgens hem gebleken dat de NDP een niet te onderschatten meerderheid heeft in de VVV.

Overige berichten