Somohardjo: ‘vaccineren om terug te kunnen naar normalisatie’

GFC NIEUWSREDACTIE- Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) bracht zaterdag samen met minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) en minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, een bezoek aan de vaccinatiecampagne te Krama Place in Commewijne.

“We staan vandaag hier om iedereen te motiveren om te vaccineren. Hoe eerder we zijn gevaccineerd, hoe eerder we terug kunnen naar normalisatie”, zegt de Biza-minister.

Hij is de mening toegedaan dat vaccinatie de enige manier is om over te gaan tot normalisatie, waarbij ondernemingen weer normaal open zullen gaan. Met als gevolg, het weer op spoor krijgen van de economie.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinamers in ons land vinden veel beter betaalde job bij Nederlandse werkgevers

“Nu zitten we muurvast en het gaat loskomen wanneer wij vaccineren. Ik roep eenieder om zich te laten vaccineren”, aldus Somohardjo doelend op de financieel-economische crisis als de Covid-19-pandemie.

De Biza-minister is tevreden met de opkomst van burgers om zich te laten vaccineren. “Ik ben blij dat ze allemaal gehoor hebben gegeven aan de oproep, maar we zijn er nog niet”, benadrukt de bewindsman.

Momenteel zijn er al ruim 175.000 vaccinaties toegediend. De regering streeft er naar om tegen eind van het jaar 70% van de bevolking gevaccineerd te hebben.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten