fbpx
Facebook Pagelike Widget

Somohardjo: Op 25 mei nemen wij over

“We blijven standvastig en vastberaden. Op 25 mei 2015 nemen wij over.” Woorden van voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur (PL) vanavond tijdens de dankdienst die de partij houdt in verband met het feit dat zij nog steeds overeind staat, ondanks het feit dat precies een jaar terug de NDP de samenwerking met de PL opzegde.

Simultaan zijn de partijstructuren in de verschillende districten in Suriname, alsook in onder andere Nederland en de Nederlandse Antillen in gebed gegaan. Landelijk is dank uitgebracht aan de Almachtige dat de partij beschermd is gebleven, ondanks de vele pogingen om partijtoppers om te kopen en splitsing te brengen binnen de partij. PL-voorzitter Somohardjo waarschuwde ervoor dat de NDP door gaat met coups plegen en in staat zijn om op 25 mei mensen om te kopen. “We blijven standvastig en vastberaden. Op 25 mei nemen we over,” aldus Somohardjo.

De PL-voorzitter blikte kort terug op het moment precies een jaar terug, waarop voorzitter Desi Bouterse van de NDP zonder blikken of blozen had aangegeven dat hij de PL niet meer kon vertrouwen. Kort daarna is de samenwerking verbroken. Herhaaldelijk is via diverse media aangegeven dat er zijdens de PL helemaal geen sprake was van chantage. Dat heeft Bouterse zelf aangeven in een persconferentie over deze kwestie. “Het is een puur dictatoriale houding van de NDP,” stelt Somohardjo.

Hij is er dankbaar voor dat de PL nog overeind staat. Geprobeerd is om de ministers en partijtoppers over te halen de partij te verraden, maar zij zijn standvastig gebleken. Somohardjo toonde zich bijzonder dankbaar toe naar deze ministers, de onderminister en de DNA-leden die niet zijn gezwicht voor omkoperij.

Somohardjo zei tenslotte dat in de politiek men zegt: “Zeg nooit ‘nooit’,” maar in dit geval zei hij vastbesloten: “Nooit meer met de NDP!”

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…