fbpx

Somohardjo: niemand wil met de NDP samenwerken

Tijdens de installatie van twee kernen te Saramaccapolder heeft voorzitter Paul Somohardjo van de Pertjajah Luhur (PL) de kersverse kernleden opgeroepen tot nauwe samenwerking. Dat zal hard nodig zijn om verandering van het huidig beleid te bewerkstelligen.

Somohardjo zei dat voor de komende verkiezingen in feite geen enkele partij met de NDP wil samenwerken. De PL heeft dat in 2010 wel gedaan, maar stelde zich op het standpunt kritisch het beleid te willen volgen. Vanwege die kritische houding moest de partij in 2014 het veld ruimen.

De PL-voorzitter hekelde de vele leningen die de regering heeft genomen of nog wil nemen om projecten uit te voeren. Zo is voor de uitbreiding van de luchthaven een lening van USD 205 miljoen ingepland. Ook vraagt Somohardjo zich af hoeveel geld is gemoeid met de aanschaf van de betonnen palen waarmee de EBS de huidige houten palen wil laten vervangen.

De PL-voorman zei dat Suriname potentieel het zeventiende rijkste land was, maar vandaag de dag het derde armste land op het westelijk halfrond is, na Venezuela en Haïti. Somohardjo vindt het absoluut niet kunnen dat een kleine groep toppers zich met weelde omringt, terwijl een groot deel van de bevolking in armoede leeft.

OOK INTERESSANT
Parlement zal activisten meer betrekken bij proces kiesregeling

Hij bereidde de mensen ook er op voor dat de regering vlak voor de verkiezingen allerlei projecten zal uitvoeren om mensen het idee te geven dat er werkelijk iets voor hen wordt gedaan, maar na de verkiezingen zal men de bevolking in armoede laten terugvallen. “We willen verandering van beleid, niet omdat we niet van Bouterse houden, maar omdat we van ons land houden en iets goeds voor onze kinderen willen achterlaten”, gaf Somohardjo de kersverse kernleden mee.

Somohardjo zei tenslotte dat hij graag wil overdragen, hij wil namelijk ook genieten van zijn pensioen. Na de verkiezingen van 2020 zal hij de partij nog wel ondersteunen en adviseren, maar bij de verkiezingen van 2025 zal hij er helemaal niet meer bij zijn.

Het is net als bij je kinderen; je laat ze ook niet zonder meer los, maar blijft ze begeleiden totdat ze helemaal zelfstandig zijn, legde hij de nieuwe leden uit. “Maar wanneer je aan politiek doet, is één ding belangrijk: je moet gevoel hebben voor je medemens”, aldus Somohardjo.(GFC)