fbpx
Somohardjo kaart wandaden op Binnenlandse Zaken aan

GFC NIEUWS- Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft in De Nationale Assemblee, zaken aangekaart die geheel onrechtmatig hebben plaatsgevonden.

Vooral bij het aantrekken van personeel is er veel fout gegaan. ‘’De afgelopen jaren zijn er duizenden en duizenden mensen in dienst genomen. Het exacte aantal weten we niet precies omdat we hebben gemerkt dat de afgelopen jaren mensen creatief geweest zijn om hun wandaden te verbergen’’, aldus de bewindsman.

Als voorbeeld gaf hij het volgende aan: een persoonsnummer is jarenlang aan de naam van persoon X verbonden en een maand voor de verkiezingen wordt hetzelfde persoonsnummer weer aan iemand anders gegeven.

De indiensttreding van burgers is op verschillende manieren fout gegaan en onderverdeeld in drie categorieën.

Categorie 1. Personen zijn aangetrokken, hebben een beschikking en ontvangen al salaris maar hebben geen werkplek. Voor deze categorie is de overheid drukdoende om voor deze groep oplossingen te vinden.

Categorie 2. Personen zijn aangetrokken, hebben een beschikking in handen ontvangen en krijgen salaris maar zijn nergens te vinden. In mijn ogen is de oplossing voor deze categorie simpel; hun loon bevriezen en de personen de kans geven om te verweren, de zogenoemde inactieve ambtenaren.

Categorie 3: zijn de personen die een beschikking hebben ontvangen, maar nog geen loon, de zogenaamde onzichtbare ambtenaren. Ze hebben een beschikking maar er is geen enkele paper trail die naar hun toe leidt, geen cv, geen sollicitatie, geen verklaring van de geneeskundige commissie, geen advies van RPA, geen resolutie van de president. Voor deze categorie, de zogenaamde onzichtbare ambtenaren, moeten we kijken of alles richtig is verlopen.

“Als verantwoordelijke regering kunnen wij het ons niet permitteren om in deze financiële chaos en financiële zware periode personen die onrechtmatig in dienst zijn genomen, te betalen. Doen we dat wel voorzitter, dan riskeren we dat het ambtenarenapparaat implodeert waardoor de bestaanszekerheid van 60 duizend ambtenaren en hun gezinnen in gevaar komen en dat gaan wij niet toelaten”, aldus minister Somohardjo.

Meer nieuws

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…