fbpx

Somohardjo: Hoofdsponsor NDP beloont met een deel van de Waterkant

PL -leider Paul Somohardjo is niet te spreken over de toewijzing van 1.1356 hectare grond in het blok tussen de Waterkant, de Heiligenweg en de Keizerstraat in het centrum van Paramaribo.

De grond is recentelijk toegewezen aan Guno Ewald Chin A Sen, president-commissaris van Cactus NV. Chin A Sen behoort tot de top van de NDP en is tevens hoofdsponsor van de paarse partij.

Volgens Somohardjo is er bovendien SRD 15 miljoen voor Cactus NV gereserveerd. Het bedrijf heeft het voornemen op die plek een kolossaal winkelcentrum, een hotel en een parkeerplaats, neer te zetten.

Het geld voor dit project, groot SRD 15 miljoen zal uit de Petro Caribe deal worden getrokken.

“Deze toplocatie heeft Chin A Sen cadeau gehad van de NDP; helemaal gratis. Het gebied is heel veel waard, vele tientallen miljoenen. Dit is pure corruptie en grondroof”, voert Somohardjo aan.

“Als PL een stukje terrein krijgt, worden we onterecht gekwalificeerd als landrovers. Maar wij bouwen bejaardentehuizen, studentenhuizen, rijstpelmolens, volkswinkels, recreatie- en sportterreinen. Al die gebouwen staan er. De PL heeft geen winstoogmerk; nee! Wij werken voor het volk, voor de ontwikkeling van Suriname”, vervolgt Somohardjo.

De PL-leider zegt dat verkregen domeingrond en de omgeving door PL zelf tot ontwikkeling is gebracht. Het ging dus ook niet om toplocaties die aan de partij zijn toegewezen, zoals nu wel het geval is.

‘Grondroof Gopie’

“Een goed voorbeeld is ook de grondroof van ex-onderminister Gopie. Hij heeft 86.000 hectare, 40 maal groter dan Commewijne, ‘geroofd’, vindt Somohardjo. De enige maatregel die toen voor de vorm werd genomen was zijn ontslag, meent hij.

Somohardjo wijst er vervolgens op dat Gopie kort daarna staflid werd op het Kabinet van de President. ”Hetzelfde geldt voor ex-minister Abrahams die beschuldigd werd van ernstige corruptie bij OW”.

Gopie heeft concessie verkocht

Somohardjo vertelt verder dat de Gopie de concessie heeft verkocht aan derden voor miljoenen Amerikaanse dollars. “De president had het volk beloofd dat de grond weer terug zou vloeien in de boezem van de Staat, maar in plaats daarvan komt het geld in de boezem van de NDP. Vandaar dat de NDP nu met geld strooit en mensen overal probeert om te kopen”, weet de toppoliticus.

Waardebonnen

Somohardjo onthult dat er waardebonnen worden uitgeschreven voor mensen die bereid zijn vlaggen van de NDP te plaatsen op hun erf.

NDP-top moet zwijgen

“Vanaf nu moet de NDP-top, maar ook de aanhangers zwijgen en nooit meer hun mond opendoen over de zogenaamde grondroof van Somohardjo. Ze kunnen liever hun mond dichthouden! Zij zijn de megagrondrovers van Suriname”, besluit de PL-leider.

Overige berichten