fbpx

Somohardjo (77) ging elke dag in de zon en liep kilometers om coronavirus de baas te zijn

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- De 77- jarige leider van de Pertjajah Luhur (PL) Salam Paul Somohardjo weet het zeker: de zon heeft hem mede geholpen om het potentieel dodelijke coronavirus de baas te zijn.

gemberslank facebookQ | GFC“Een topexpert op het gebied van voeding die verbonden is aan Constantin, een Ph.D., had mij al aan het begin van de coronacrisis verteld dat ik moest zorgen voor een hoog vitamine D gehalte in mijn lichaam. Dat kon ik onder meer bereiken door elke dag met alleen een korte broek in de zon te gaan. Ook werd aan mij uitgelegd dat ik veel meer moest lopen, soms met korte, maar heel snelle versnellingen, om zo mijn conditie op te bouwen”, vertelt de partijleider aan GFC Nieuws.

Van Somohardjo is bekend dat hij ook voor zijn coronabesmetting vaker langdurig liep, soms in redelijk hoog tempo.

“Maar toen ik hoorde dat ik COVID- 19 had, heb ik zelfs tijdens mijn ziekenhuisverblijf ervoor gezorgd dat ik bijna elke dag, zodra ik het kon, voldoende in de zon ging en extra veel ging lopen. Ook al had ik weinig zuurstof en kracht vanwege de ziekte, ik dwong mezelf meer te bewegen, te lopen en in de zon te gaan om zo mijn conditie en D3- niveau te verbeteren. En het ging steeds beter. De zon, het lopen en de almachtige hebben mij zeer zeker geholpen om dit virus uit mijn lichaam te verdrijven”.

De topexpert van Constantin zegt aan GFC Nieuws te weten dat Somohardjo nog steeds elke dag minstens een kwartier in de zon gaat om zijn vitamine D3- niveau hoog te houden. Ook loopt hij dagelijks veel kilometers en krijgt een steeds betere conditie. “Somohardjo is zeer sterk, ziet er voor zijn leeftijd goed uit, heeft veel spierkracht en is alweer topfit”, is de uitleg.

Somohardjo bevestigt dat.

“Ja, dat klopt. Ik ga zeker nog elke dag in de zon, loop ook enkele kilometers per dag in een hoog tempo en doe krachttraining. Bovendien probeer ik gezond te eten, voldoende te slapen en eten te consumeren dat rijk is aan vitamine C en het mineraal zink. Ik weet zeer zeker dat het goed is om zo te trainen, in de zon te gaan en mijn vitamine D, C  en zink status goed te houden”, aldus de politicus.

Aan het begin van dit jaar vertelde een internationaal gediplomeerde voedingsexpert van Constantin al dat het raadzaam is om te zorgen voor voldoende vitamine D3 in het lichaam en dagelijks ruim voldoende te lopen, omdat hiermee bescherming tegen veel ziekten kan worden verkregen.

Er komt steeds meer bewijs dat personen die voldoende in de zon gaan en daarmee een hoger vitamine D3 niveau in hun bloed krijgen, Covid- 19 en ook andere ziekten vaker overleven. Bovendien zijn de ziekteklachten van Covid-19 -patiënten over het algemeen milder als ze voldoende D3 in hun lichaamssysteem hebben. Ook het dagelijks lopen in een redelijk tempo, bij voorkeur intervaltraining, heeft een positief en beschermend effect op veel ziekten.

ANDERE BELANGRIJKE ADVIEZEN VOOR DE WEERSTAND VAN DE CONSTANTIN EXPERT

SLAAP: een gezonde nachtrust is een zeer belangrijke factor voor de weerstand. Voldoende slaap is essentieel. Een ieder die zich beter wil beschermen tegen virussen en kwalen wordt geadviseerd om te zorgen voor tenminste 8 uren slaap en dan volledig in het donker met de mobiele telefoon uitgeschakeld of op vliegtuigstand.

VOEDING: het is erg belangrijk om te zorgen voor het consumeren van de juiste voedingsmiddelen met voldoende eiwitten, vitaminen, mineralen, sporenelementen en anti- oxidanten. De voorkeur gaat uit naar vette zeevis (zink), heel veel soorten en kleuren groenten -bij voorkeur onbespoten-, olijfolie, diverse noten zoals amandelen en walnoten, scharreleieren, scharrelkip, veel kersen (vitamine C), granaatappels, avocado’s, probiotica, eventueel ongesuikerde witte yoghurt vanwege de probiotica ( Lactobacillus bulgaricus).

Voor de weerstand is het van eminent belang dat je een gezonde darmflora hebt. In dat kader is het erg zinvol om de geraffineerde koolhydraten uit je menu te schrappen en voldoende probiotica te consumeren. Geraffineerde koolhydraten- suiker, gebak, frisdrank en dergelijken- werken een gezonde darmflora enorm tegen. Vermijdt alle gesuikerde frisdranken en voeding en kies voor puur natuur.

BEWEGING: Het advies is om dagelijks tenminste 30 tot 40 minuten in een hoog tempo in de buitenlucht te lopen/wandelen en/of 15 minuten intervaltraining te doen.

Bovendien kan een ieder indien mogelijk 2 tot 3 keer per week aan krachttraining doen. Dat kan ook thuis door bijvoorbeeld opdrukoefeningen -push ups- te doen evenals kniebuigingen met eventueel gewichten in de handen.

STRESS EN ANGST VERMINDEREN: Verder is van belang om te zorgen voor voldoende stressbeheersing en het verminderen van angstgevoelens door onder meer ruim voldoende te ontspannen en vaker bezig te zijn met leuke, positieve dingen in het leven. Teveel chronische stress en angst hebben een zeer negatieve invloed op de gezondheid, in het bijzonder de lichamelijke weerstand.

ROKEN EN STERKE DRANK STOPZETTEN: personen die roken en alcohol gebruiken krijgen het advies om direct hiermee te stoppen. Roken en het drinken van alcohol hebben een extreem desastreus effect op de weerstand en algehele gezondheid. Het is daarom een erg verstandig besluit om hiermee zo snel als mogelijk te stoppen.

DIKKE MENSEN: veel wetenschappelijk onderzoek van de afgelopen jaren heeft bewezen dat dik zijn, overgewicht, erg ongezond is en zorgt voor een groter risico op ernstige ziekten en een voortijdige dood. Ook bij Covid- 19 lopen mensen met overgewicht, net al diabetespatiënten en mensen met een verhoogde bloeddruk, een veel hoger risico om te overlijden. Het is daarom zeer belangrijk om te zorgen voor een normaal/gezond gewicht en vetpercentage.