fbpx
Somohardjo bedankt personeel voor instandhouding STVS

GFC NIEUWS- Minister Bronto Somohardjo van het ministerie van Binnenlandse Zaken feliciteert de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) met haar 55-jarig bestaan vandaag.

Dit gebeurde in bijzijn van president Chandrikapersad Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk en de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee. Zowel de president, de vicepresident als de Biza-minister blikten terug op hun kinderjaren met de STVS als de nationale zender en de rol die het televisiestation heeft gehad bij hun vorming.

Somohardjo heeft vol belangstelling gekeken naar de beelden uit het verleden van de STVS, die door Borger Breeveld in een documentaire zijn verwerkt. De minister merkte op dat de STVS zoals elke ander instituut en organisatie ups en downs heeft gekend.

Een van de dieptepunten is volgens hem de aanslag die werd gepleegd op het station in de nacht van 10 op 11 mei 1993. Het personeel werd door gemaskerde mannen mishandeld en daarna in brand gestoken. De overheid heeft toen gezorgd dat het gebouw wederom werd opgezet.

Hij merkte op dat de STVS vanaf toen met de inzet van haar medewerkers haar mannetje heeft kunnen staan met veel producties en vooral het avondjournaal van half 8. De minister bedankte het personeel voor hun bijdrage, voor de in standhouding van de STVS.

Ook de grondlegger van de STVS en de eerste directeur, Frits Pengel werd hartelijk bedankt voor zij inzet. Hij kreeg samen de gewezen directeuren Glenn Truideman en Shirley Lackin een award.

President Santokhi en vicepresident Brunswijk hebben vol lof gesproken over de STVS. Voor de president was de aanslag op de STVS, de druppel die de emmer heeft doen overlopen. Dit heeft als gevolg gehad dat het Arrestatieteam in het leven werd geroepen, omdat de politie destijds bang was om de verdachte die betrokken was bij de aanslag aan te houden.

De vicepresident kan zich nog herinneren dat hij bij de buren met veel moeite door de drukte van andere kinderen, een glimp kon krijgen van de STVS. President Santokhi merkte op dat de STVS grote hoogtes kan bereiken door mee te gaan met de digitale tijd, waaronder sociale media. Hij voegde eraan toe dat de STVS ook een platform kan bieden voor artiesten, die momenteel worden getroffen door Covid-19. Dit door middel van contesten en deze ook up te loaden on Youtube, om ontdekt te worden.

Van de nieuwbakken STVS-directeur Raoul Abisoina kregen de president en de vicepresident een enveloppe met daarin de aandachtspunten. Abisoina geniet de volle ondersteuning van de regering. Hij wil graag dat de STVS de toegezegde belofte van tien jaren geleden, namelijk een nieuw gebouw, waar wordt gemaakt.

De regeringsdelegatie en de DNA-voorzitter kregen een rondleiding van het gebouw. De STVS valt onder het ministerie van Biza.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…