Somohardjo: “Achter elke sterke man staat een nóg sterkere vrouw”

GFC NIEUWS- Achter elke sterke man staat een nóg sterkere vrouw. De vrouw is de beste econoom en motor van het gezin.

Zij houdt het huishouden draaiende. Ondanks de moeilijke situatie in het land zorgt zij ervoor dat het gezin krijgt wat het nodig heeft. Voor de Pertjajah Luhur (PL) is dit meer dan genoeg reden om de vrouw op 8 maart in het zonnetje te zetten.

“Onze moeder is een vrouw. De moeder van onze kinderen is een vrouw. Zij is de stuurman op het schip. Ik kan mij nog herinneren dat mijn vader werkte en zorgde voor het inkomen, maar het was mijn moeder die ervoor zorgde dat het gezin niets ontbrak. Tien kinderen verzorgen was niet makkelijk; zonder onze moeder hadden we het waarschijnlijk niet overleefd”, blikt PL-voorzitter Paul Somohardjo terug op zijn eigen jeugd, waarin zijn moeder een centrale rol speelde.

Hij staat daarom volledig achter het initiatief om in het kader van Internationale Dag op zondag 8 maart een Men’s Cook Out te houden ter ere van de vrouw.

Mannelijke aspirant-DNA-kandidaten zullen de lekkerste gerechten klaarmaken. Elke vrouw krijgt een gratis portie, mannen betalen slechts SRD 5 per portie.

De PL-voorman geeft aan dat dat alle kernen en structuren die de vrouw in het zonnetje willen zetten, daartoe de gelegenheid krijgen. Zo zal de Cook Out in het partijcentrum te Beekhuizen worden gehouden, maar ook in de andere districten zoals Nickerie en Marowijne zullen vrouwen extra verwend worden.

De partij is altijd voorstander geweest van gendergelijkheid en gendergelijkwaardigheid. Binnen de PL hebben vrouwen net zoveel kansen als mannen om hoge posities en functies te bekleden, ongeacht afkomst, etniciteit en religie.

De partij heeft onder meer vrouwelijke parlementariërs, onderministers, departementsdirecteuren en ambassadeurs voortgebracht. Ook als het gaat om de volksvertegenwoordigende lichamen op DR- en RR-niveau heeft de PL ruimschoots capabele vrouwen voorgedragen.

Van de aspirant-DNA-kandidaten die de partij op 7 december heeft gepresenteerd, is een significant deel vrouw. “Wij geloven in de kracht en deskundigheid van de vrouw”, zegt PL-voorzitter Somohardjo.

Internationaal wordt op 8 maart Dag van de Vrouw herdacht. Het thema dit jaar is EachforEqual. Gesteld wordt dat een gelijke wereld een wereld is waar alle mensen mogelijkheden en kansen hebben. Samen kunnen we allemaal bijdragen aan het creëren van een wereld waarin mensen gelijkwaardig zijn aan elkaar en gelijke kansen hebben, ongeacht tot welk geslacht iemand behoort.

Benadrukt wordt dat gendergelijkheid geen kwestie is van vrouwen alleen: gendergelijkheid is essentieel voor economieën en gemeenschappen om goed te kunnen gedijen.

“Samen kunnen we verandering teweegbrengen. Gezamenlijk kunnen we een ieder helpen om een gendergelijke wereld te creëren. Een gendergelijke wereld kan gezonder, rijker en harmonischer zijn”, aldus de International Women’s Day organisatie.

Overige berichten