Sommige vrouwen zijn ‘mannen met kleine penissen’

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Sommige vrouwen hebben extreem veel mannelijke trekken. Ze hebben de gespierde lichaamsbouw, stemtoon, het gedrag en veel andere kenmerken van een man.

De Zuid- Afrikaanse atlete Caster Semenya valt binnen deze categorie. Zij heeft volgens onderzoek een extreem hoog testosteronniveau. Testosteron is het mannelijk hormoon. Semenya is voor een vrouw erg gespierd, groot gebouwd en vertoont opvallend veel mannelijke trekken. Haar voorkomen doet sterk vermoeden dat zij een man is.

Om die reden werden er tien jaar geleden al vragen gesteld over deze succesvolle atlete. Was ze een man of een vrouw? Was het wel eerlijk om haar op de atletiekvelden te laten concurreren met andere vrouwen? Na een omstreden onderzoek werd het resultaat bekend gemaakt: ze is een vrouw, echter met een 3 keer hoger testosteronniveau dan bij de gemiddelde vrouw. Ze werd verplicht om medicijnen te gebruiken die haar testosteron verlagen.

Deze week verloor Semenya een zaak die zij recentelijk had aangespannen tegen de internationale atletiekfederatie (IAAF). De IAAF mag wel degelijk een testosteronlimiet instellen voor atletes op de 400 en 800 meter. De atlete moet medicijnen blijven gebruiken om haar testosteronspiegel te verlagen. Zonder het gebruik van deze testosteron verlagende medicijnen kwalificeert de IAAF deze atlete dus als een man.

Een vergrote clitoris en meer man dan vrouw

Sommige wetenschappers zijn van oordeel dat vrouwen met dergelijke hoeveelheden testosteron (hyperandrogenisme) in hun lichaam, eigenlijk meer man zijn. De grote hoeveelheid androgenen zorgen voor de ontwikkeling van mannelijke eigenschappen zoals lichaamsbeharing, een lagere stem, spierontwikkeling, kracht, libido, agressiviteit, groei van de adamsappel, geen of weinig borstgroei en verminderde of geen vruchtbaarheid.

Niet alleen de lichaamsbouw, maar ook het gedrag van deze vrouwen is over het algemeen uiterst mannelijk. Ook in de vagina is er sprake van een significant verschil. De clitoris van deze personen is extreem groot en kan zelfs het formaat aannemen van een kleine penis.

Foto: Facebook

Overige berichten