fbpx

Solo-expositie Arline Winkel ‘Six Words for Love’

Arline Winkel zal van 5 tot 7 oktober haar eerste solo-expositie houden in Museum Fort Zeelandia. Arline, oorspronkelijk leerkracht, studeerde in 2015 af aan de Nola Hatterman Art Academy. Ze is eigenaar van kunstschool ‘Leeuw en Blauw’.

Voor haar eerste solo-expositie maakte Arline een reeks schilderijen en sculpturen, die de thematiek van ‘liefde’ bevatten, en wel de 6 betekenissen die de oude Grieken eraan gaven: ‘Eros’, voor seks en passie.

‘Phila’, wat staat voor diepe vriendschap, loyaliteit en de liefde tussen ouders en kinderen.

‘Ludu’s is de speelse liefde, wat zich vooral manifesteert in relaties met vrienden. Maar ook het flirten, dansen met vreemden en een frivole levensstijl.

‘Agape’ vertegenwoordigt de onzelfzuchtige liefde naar anderen en het empathisch vermogen, de alomvattende liefde.

‘Pragma’ is de volwassen liefde, gezien bij langdurige relaties, waarbij geduld, tolerantie en behoud van liefde de hoofdrol speelt.

BEKIJK OOK
Bij dodelijk incident op schoolterrein: studente rende verkeerde richting op

Tot slot ‘Philantia’, gerelateerd aan zelfliefde en zelfs narcisme. Maar ook de visie dat het houden van jezelf voorwaarde is om liefde aan anderen te kunnen geven.

Aanleiding voor de nieuwe reeks schilderijen en sculpturen is de breuk in een hartstochtelijke liefdesrelatie. Arline’s werk kenmerkt zich door haar bijzondere kleurgebruik en schilderstijl die doet denken aan primitivisme, maar zich toch niet in dat hokje laat plaatsen.

Arline is een expressionist, met knipogen naar klassieke werken van onder anderen Gustav Klimt, Henri Rousseau en Paul Gauguin. Het werk van Arline is uniek en moet beleefd worden. Met haar expositie hoopt Arline mensen te ontroeren, te verrassen, maar ook een beetje te shockeren. Gezien het expliciete karakter van sommige kunstwerken, wordt geadviseerd kinderen onder begeleiding van een volwassenen de expositie te laten bezoeken.