fbpx
SOL: geen brandstofschaarste

Een bericht dat via social media wordt verspreid over een brandstoftekort bij SOL berust niet op waarheid.

In een persbericht zegt SOL Suriname dat het bedrijf een normale brandstofvoorraad heeft en levert zij normaal aan haar klanten.

Volgens het gewraakte bericht heeft de regering een schuld van tussen US$ 40- 50 miljoen bij SOL en zou er geen geld zijn voor de komende leverantie.

Het vals bericht zorgde vandaag voor een enorme rush bij de servicestations.

Grote delen van de samenleving zijn bezorgd, omdat ook de raffinaderij van Staatsolie voor geplande onderhoudswerkzaamheden uit bedrijf is en zou dit eventueel kunnen zorgen voor een tekort aan brandstof.

Echter liet Staatsolie eerder ook weten dat er voldoende brandstof is opgeslagen voor verkoop aan de pomp. Retailer en dochtermaatschappij, GOw2 Energy Suriname, zal indien nodig importeren om gedurende de TA de beschikbaarheid van olie aan de pomp te blijven garanderen. 

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.