Soil Masonkondre organiseert tweede Marowijne Agri & Food beurs

Marowijne kan uitgroeien tot een van de grootste agrarische gebieden in Suriname. Dit kwam onder andere naar voren tijdens tweede Agri & Food beurs Marowijne donderdag in de recreatiezaal te Moengo. De driedaagse beurs wordt georganiseerd door SOIL Masonkondre in samenwerking met het districtscommissariaat van Marowijne op 18, 19 en 20 januari 2018.

Volgens JanWillem Sitorius heeft SOIL Masonkondre een platvorm gecreëerd voor gerenommeerde bedrijven, agrariërs en kennis instituten om hun producten en diensten ten toon te stellen. Agrariërs hebben hier de kans om hun producten aan te bieden. Landbouw zal gezien moeten worden als vervangende economie van de bauxiet sector die is komen weg te vallen in het district.

Ondernemer Gerrit Barron gelooft ook in de ontwikkelingspotentie van Marowijne tot agrarisch district. Hij draagt met zijn bedrijf Meheri daar al een steentje bij. Dit bedrijf richt zich meer op de productie van thee uit zijn theeplantage.

Volgens Barron zal zijn bedrijf binnenkort overgaan tot het verpakken van thee volgens internationale standaarden. Hij hoopt dat zijn bedrijf een inspiratie zal zijn voor andere Moengonezen om zelf commerciële eindproducten te vervaardigen van de alhier verbouwde producten.(GFC)

Overige berichten