fbpx

Softdrinks, koek, snoep, gebak, alcohol, sigaretten en suiker moeten nu tweemaal de prijs worden verkocht in winkels

INGEZONDEN- Alle softdrinks, maar ook verschillende koeksoorten, gebak, snoep, suiker, chips, alcohol en sigaretten moeten binnenkort in prijs worden verdubbeld.

De prijzen van deze producten zijn nu veel te laag en kunnen flink omhoog worden gebracht. Een deel van de extra inkomsten die hiermee gegenereerd worden kunnen terugvloeien in de staatskas. Met de opbrengst van accijns op deze rommelproducten kan de overheid projecten financieren die ten goede komen aan de totale gemeenschap.

Het is een jarenlange traditie van veel Surinamers om dag in en dag uit deze goedkope en ziekmakende rotzooi te consumeren, wat alleen maar zorgt voor een toename van overgewicht, diabetes, kanker, hart- en vaatziekten en zelfs alzheimer.

Al deze zieke mensen zorgen dagelijks voor overvolle poliklinieken in het Academisch Ziekenhuis en andere hospitalen. Dit legt een enorme druk op onze gezondheidszorg, maar ook op de overheidsfinanciën. Het is evident dat deze kosten alleen maar toenemen.

BEKIJK OOK  OGA, EBS en brandweer werken samen aan verhelpen situatie Heerenstraat

De regering kan door de prijzen van deze ongezonde items sterk te verhogen, een speciale ’tax’, meer geld verdienen en daarmee betere investeringen plegen binnen onze gezondheidszorg.

Ook kunnen er met de gelden aantrekkelijke sportparken in verschillende wijken worden aangelegd en onderhouden. Leg basketbalvelden, voetbalvelden, krachttrainingsmogelijkheden, atletiekbanen, wandelpaden en dergelijken aan met de extra inkomsten van alle mensen die dagelijks ervoor kiezen deze rommel te gebruiken.

R. Pinas 

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: In Suriname willen de onwetenden geen coronavaccin, maar ze zuipen, roken en eten zich wel kapot