Soerdjan stelt studenten gerust bij derde uitreiking bereidverklaringen Altona

GFC NIEUWS- Toezeggingen die het ministerie van Ruimtelijk Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB) aan studenten heeft gedaan, om hen in aanmerking te doen komen voor een kavel, zullen op korte termijn verwezenlijkt worden.
Deze geruststelling gaf RGB-minister Lekhram Soerdjan bij de uitreiking van ongeveer 340 bereidverklaringen (BV’s) aan personen die in aanmerking zijn gekomen voor een kavel in het Altona-project. De bewindsman zei dat de regering al een hele poos afspraken heeft met studenten om ook deze groep in aanmerking te doen komen voor een kavel.
Vorig jaar werd onder meer aan de bestgeslaagden van het Polytechnic College Suriname deze toezegging gedaan. Behalve dat er reeds jonge studerende Surinamers behoren tot de groep personen die een BV voor het Altona-project ontvangen, legt minister Soerdjan vooral de nadruk op de studenten waarmee er afspraken lopen.
“Van deze plek uit wil ik de studenten geruststellen dat we er bijna zijn. De toezeggingen die zijn gedaan bij de best geslaagden en “noem maar op”….die zullen op korte termijn worden verwezenlijkt.” Volgens de bewindsman heeft het proces wat tijd gekost vanwege administratieve redenen, zoals het herstellen van fouten. Hij riep de studenten op wat geduld te betrachten. “Dan heb ik het niet alleen over studenten die hier aan hun trekken komen, maar met wie RGB afspraken heeft”, verduidelijkt de minister.
Het was de derde serie uitreiking van BV’s voor het Altona-project waar er om de twee weken grondpapieren worden uitgereikt. De eerste keer was dat op vrijdag 31 januari en daarna op vrijdag 14 februari. Op vrijdag 28 februari was de de groep groter, waardoor het totaal aantal al op ongeveer 750 uitgereikte BV’s komt. In totaal komen er 2300 kavels op het project. Het gaat om een gebied van 170 hectare dat door de regering is opgekocht.
Soerdjan zei dat een parlementariër hierover vragen had gesteld, maar volgens hem geeft de volksvertegenwoordiger daarmee aan wat zijn doel is. “Hij geeft in pricipe aan dat dit project niet zou moeten doorgaan. Dus mensen die een bouwkavel nodig hebben, zouden niet in aanmerking moeten komen, de overheid zou dit niet als prioriteit moeten hebben”, aldus de bewindsman.

Overige berichten