fbpx

Sociale mediagebruik met slechts 15 minuten per dag verminderen kan gezondheid verbeteren

GFC NIEUWSREDACTIE- Nieuw onderzoek van Swansea University toont aan dat het verminderen van het gebruik van sociale media met 15 minuten per dag de algemene gezondheid en immuunfunctie aanzienlijk kan verbeteren en de niveaus van eenzaamheid en depressie kan verminderen.

Gedurende drie maanden onderzocht het team de effecten op de fysieke gezondheid en het psychologisch functioneren van het krijgen van mensen om hun gebruik van sociale media met 15 minuten per dag te verminderen.

De uitkomsten werden vergeleken met groepen die niet werden gevraagd om hun gebruik te verminderen of expliciet werden gevraagd om iets anders te doen dan sociale media tijdens die 15 minuten.

De resultaten toonden aan dat de groep die werd gevraagd om hun gebruik van sociale media te verminderen een gemiddelde verbetering van 15% in de immuunfunctie had, waaronder minder verkoudheid, griep, wratten en verrucae, een verbetering van 50% in slaapkwaliteit en 30% minder depressieve symptomen.

OOK INTERESSANT
Studie: alle anticonceptiepillen verhogen risico op borstkanker

Deze verbeteringen waren aanzienlijk groter dan die van de andere twee groepen, die geen van beide veranderingen in die maatregelen vertoonden.

Degenen die werden geïnstrueerd om hun gebruik te verminderen, deden dit uiteindelijk met ongeveer 40 minuten per dag, in plaats van de gevraagde 15 minuten, terwijl er een dagelijkse toename van 10 minuten was voor de groep die werd gevraagd niets te doen.

Opvallend is dat de groep specifiek gevraagd om iets anders te doen dan sociale media hun gebruik met ongeveer 25 minuten per dag verhoogde.