fbpx
Social mediagebruikers verbaasd, maar tegelijk bang voor ‘zombieslak’

GFC NIEUWS- Een video van een schepsel dat zombieslak wordt genoemd, gaat viraal op social media en herinnert ons eraan dat wij in een vreemde wereld leven.

De post werd geplaatst door Mike Inouye en toont een slak wiens motorische functies en ogen zijn overgenomen door een parasitaire platworm, Leucochloridium paradoxum.

Leucochloridium paradoxum leeft in de cloaca van vogels. De eieren van de worm verlaten de vogel met de uitwerpselen.

De eieren zijn met een harde wand omgeven. Als de eieren in oeverland van een zoet water terechtkomen, dan ontwikkelen zich vrijzwemmende ‘miracidia’-larven.

Deze larven infecteren de in dit biotoop levende amfibische landslak Succinea putris (Barnsteenslak).

Door ongeslachtelijke voortplanting die in de slak plaatsvindt, ontstaan honderden cercariën die zich in een langwerpig orgaan bevinden, de sporocyste. Er kunnen zich verschillende van deze sporocysten in de slak bevinden.

De sporocysten pulseren en vullen de tentakels van de slak zodanig dat deze ze niet meer kan intrekken.

De sporocysten zijn opvallend gekleurd en door deze kleur en de pulserende beweging trekken zij vogels aan die vervolgens de tentakels opeten.

Ook wijzigen geïnfecteerde slakken hun gedrag en vertonen zich vaker op plekken waar ze makkelijk gegrepen kunnen worden door vogels.

De vogel wordt dan besmet met de cercarien die zich in de vogel tot volwassen wormen ontwikkelen. Deze volwassen wormen planten zich seksueel voort met eieren die de vogel met de uitwerpselen verlaten waarop de cyclus opnieuw begint.

Een aantal personen raakten onder de indruk van het verhaal, maar vonden het tegelijk spookachtig.

Iemand reageerde: “Heilige f***”

Een ander zei: “Dit is zeer, zeer gruwelijk, maar ook tof om te zien.”

Een derde person zei: “Verbrand het. Deze abominatie mag het daglicht niet aanschouwen.”

Iemand anders reageerde: “NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE NEE.”

Meer nieuws

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…