fbpx

Social mediacampagne geweld tegen LGBTQ+ jongeren

GFC NIEUWS- Namens de Caribbean Vulnerable Communities Coalition (CVC) via financiering van de Global Fund, is New Monday geselecteerd om een project te implementeren met de titel “De kracht van kennis”.
New Monday is een organisatie die zich bezighoudt met gezondheid, educatie en maatschappelijk welzijn. Zij zetten zich in voor alle jongeren in Suriname en in het bijzonder voor jongeren van de LGBTQ+ (Lesbische, Gay, Biseksueel, Transgender en Queer) community.
Door jongeren te stimuleren en inspireren willen zij zorgen dat ze gezondere keuzes maken. Daarbij vinden ze het belangrijk dat jongeren de ruimte hebben om zichzelf te ontdekken, ontplooien en vrij zijn in wie ze willen zijn. Hierom vinden ze het ook belangrijk om te advocaten voor gelijke rechten voor iedereen.
Een van hun activiteiten is het bepleiten van mechanismen om problemen aan te pakken die van invloed zijn op LGBTQI+ jongeren. Het is belangrijk dat deze jongeren een goed begrip hebben van hun rechten en de wetten in hun land. In Suriname worden nog steeds LGBTQI+ jongeren door hun familie afgewezen. Jongeren lopen weg of worden op straat gezet.
Met het project van CVC is New Monday een social mediacampagne gestart over geweld tegen deze jongeren, waaronder huiselijke geweld. Huiselijk geweld is een groot probleem in Suriname, maar onder LGBTQI+ jongeren blijkt het, door de taboe die er heerst, een nog groter probleem.
Mede om hier een bijdrage aan te leveren is New Monday de social mediacampagne gestart met het thema. Met deze campagne willen wij het probleem bespreekbaar maken en jongeren een luisterend oor bieden en bijstaan met het zoeken naar oplossingen.
Jongeren kunnen (anoniem) een gesprek aangaan met een hulpverlener van onze organisatie via de website www.newmonday.sr of de Facebookpagina NewMonday.sr.

BEKIJK OOK
SSB ontwikkelt Nationale Standaard “Richtlijnen voor Klantvriendelijkheid & Klantgerichtheid