fbpx
Social Army gestart met tweede inzamelingsactie voor dorpen in Sipaliwini

GFC NIEUWS- De organisatie Social Army staat al gereed om voor de tweede keer sociale steun te bieden aan bewoners van vier dorpen in het Boven-Suriname gebied.

Al ruim drie weken verzamelt de organisatie goederen/levensmiddelen en schoolpakketten in Paramaribo voor de dorpen Masiakriki, Pikinslee, Heikununu en Manlobi. Mitchell Matroos, voorzitter van Social Army, geeft aan dat de mensen in de dorpen hebben aangegeven, dat er een enorme behoeft is aan sociale steun in het gebied.

De organisatie had in november 2019 al goederen uitgedeeld in de dorpen Masiakriki, Manlobi en Toemaipa. Volgens Matroos is dit project door de bewoners met liefde omarmd en er is wederom een beroep gedaan voor een herhaling.

“Wij hebben de vele verzoeken overwogen en het besluit genomen de inzameling te houden. Iedereen die levensmiddelen, kleding en bruikbare spullen willen doneren, kunnen dat doen op het secretariaat van de organisatie aan Karoekondrestraat 51 of ze kunnen bellen op het telefoonnummer 8568344”, zegt Matroos.

De organisatie zal in het weekend van vrijdag 23 oktober tot maandag 26 oktober 2020 de dorpen aandoen om de ingezamelde spullen uit te delen aan de dorpsbewoners.

Social Army staat er deze keer niet alleen, maar wordt ondersteund door meerdere organisaties en een aantal Surinaamse artiesten. Het Hoofd van de Public Relations van SA, Melissa van Els, zegt dat er vertegenwoordigers van een ICT-organisatie en een modellenbureau zullen meereizen naar het gebied. “Wij willen ook ICT-trainingen verzorgen aan de kinderen en talenten ontdekken in het gebied. Voor de ICT-trainingen zijn wij opzoek naar computers en andere ICT-apparatuur”, zegt Van Els.

Zij geeft aan dat Social Army uitkijkt naar meer ondersteuning vanuit de samenleving en met name het bedrijfsleven. Een aantal Surinaamse artiesten hebben zich gebundeld om aanstaande zondag een eigen inzameling te houden voor Social Army.

De SA-voorzitter roept de totale Surinaamse samenleving op om genoeg levensmiddelen, kleding en bruikbare goederen die ze niet meer gebruiken en weg willen geven, te doneren. Voor de kinderen kunnen mensen zoveel mogelijk speelgoederen en schoolspullen doneren.

Een gelddonatie voor het dekken van transport stelt de organisatie zeer op prijs. De inzameling vindt tot en met donderdag 22 oktober plaats.

Meer nieuws

49- jarige gewelddadige dief opgepakt

GFC NIEUWS- De 49-jarige Dharminderpersad C. is op donderdagavond 22 oktober aangehouden door de politie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Bazo- en BZV-aanvragen via Sozavo

GFC NIEUWS- De regering heeft besloten dat per 15 november alle aanvragen voor de Bazo- en BZV- verzekering bij de afdeling Basiszorg van het ministerie…

Vuilophalers in actie

GFC NIEUWS- Vuilophalers die werkzaamheden verrichten voor het ministerie van Openbare Werken (OW) zijn in actie. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin,…

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…