Sociaalzwakkeren, kleine ondernemers en marktventers moeten ook bankzaken kunnen doen

GFC NIEUWSREDACTIE- De regering van Suriname zet zich samen met de bankiersvereniging en BNETS in om meer Surinamers toegang te geven tot het bancaire systeem.

Het gaat bij deze samenwerking er concreet om dat onder andere de personen die in het bestand van Sociale Zaken voorkomen, kleine ondernemers en marktventers ook bankzaken moeten kunnen doen.

Dit betekent dat zij met een bankrekening ook moeten kunnen profiteren van diensten die banken aanbieden.

Hiertoe is er woensdag een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de bankiersvereniging en de ministers Armand Achaibersing van Financiën en Planning en Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo). Dit gebeurde op het kabinet van de vicepresident.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Geld, liefdesrelatie en sociale contacten belangrijk om lang, gezond en gelukkig te leven, blijkt uit studie

De acties binnen het plan zullen ertoe moeten leiden dat Surinamers, ongeacht waar van het land zij zich bevinden, optimaal bankzaken kunnen doen.

De samenwerking heeft als doel om meerdere cashpoints (ATM’s) op te zetten waar ook personen in het achterland makkelijk toegang zullen hebben tot geld.

Tijdens de persconferentie die na de ondertekening is gehouden op het ministerie van SoZaVo hebben verschillende actoren een uiteenzetting gegeven over hoe het systeem zal werken.

Op 31 juli zal met de ingebruikname van een cashpoint te Guyaba het project gelanceerd worden.

Minister Ramsaran zegt dat met dit project het verstrekken van voedselpakketten volledig weg zal komen te vallen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: 2-jarig jongetje valt van roltrap winkelcentrum en sterft

Dit zal door middel van het verstrekken van subsidies aan behoeftigen, via het bancaire systeem.

Er zullen op verschillende cashpoints worden opgezet, zodat burgers niet te hoge kosten hoeven te maken om deze te bereiken.

SoZaVo-directeur Melitia Sentelia zegt dat financial inclusion al jarenlang een gekoesterde wens is. Zij acht het van eminent belang dat burgers effectief en efficiënt toegang hebben tot het bancaire systeem.

BNETS-directeur Kenneth Hendrison noemt het een belangrijke stap om te gaan richting het verbeteren van het financieel landschap in Suriname.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten