fbpx

SNWIS verhoogt waarnemerscapaciteit met 350%

GFC NIEUWS- Bij de aanstaande verkiezingen wordt verwacht dat er ruim 20 internationale waarnemers aanwezig zullen zijn in Suriname.
“Stichting Nationaal Waarnemers Instituut Suriname” (SNWIS) heeft met haar mobilisatiekracht de waarnemingscapaciteit op 25 mei met zeker 350% verhoogd waardoor een groter aantal kiesbureaus onder de waarneming kan vallen.
De SNWIS waarnemers, gemotiveerde Surinaamse burgers die hun burgerplicht vervullen, dienen zich te houden aan internationaal geldende gedragsregels voor waarneming, zijn zorgvuldig, onafhankelijk, onpartijdig en hebben daarnaast relevante trainingen gevolgd en instructies gehad.
De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en de Associatie van Surinaamse Fabrikanten (ASFA) hebben het initiatief genomen om de SNWIS op te richten.
De organisaties willen de kwaliteit en integriteit van de verkiezingen verhogen door op te treden als waarnemingsinstituut. Hierover is overleg gepleegd met het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB). Maar het OKB liet weten dat de accreditatie van de waarnemers niet kan geschieden.
De SNWIS zal echter doorgaan met het uitvoeren van haar belangrijkste doelstelling, door de verkiezingen te observeren met een groep waarnemers.

BEKIJK OOK
Cubaanse president spreekt erkentelijkheid uit over ondersteuning Suriname