fbpx

Snoepreisjes Surinaamse ministers, DNA- leden en hoge ambtenaren stopzetten en kiezen voor Zoom Meetings

GFC NIEUWS- Een groot deel van de geldverslindende snoepreisjes van Surinaamse ministers, DNA- leden en hoge ambtenaren naar het buitenland kunnen na de coronapandemie stopgezet worden.

De buitenlandse reizen kosten de staat Suriname op jaarbasis ettelijke miljoenen Amerikaanse dollars die veel beter besteed kunnen worden ten gunste van de in financiële nood verkerende bevolking.

Bovendien brengen de overgrote meerderheid tripjes buiten Suriname om vergaderingen bij te wonen, niet of nauwelijks voordelen voor ons land met zich mee.

Dat zegt het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) aan GFC Nieuws.

Volgens het collectief kunnen de meeste vergaderingen via Zoom Meetings worden afgewerkt. Een reis naar het buitenland is in deze nieuwe digitale periode beslist niet altijd noodzakelijk.

Soelijem Atmo van het KSVC laat weten dat er ook in het buitenland plannen zijn om meetings voortaan zo veel als mogelijk digitaal te organiseren. Reizen kost veel geld terwijl er via Zoom enorm veel kosten bespaard kunnen worden.

“Het sturen van grote delegaties naar het buitenland kost Suriname nodeloos miljoenen aan tickets- vaak businessclass- dure 5-sterren hotels en daggelden die aan politici worden uitgekeerd in buitenlandse valuta”.

“Het is gelet op de penibele economische toestand in Suriname beslist niet meer verdedigbaar dat politici en hoge ambtenaren na de coronaperiode weer nodeloos op reis gaan terwijl de meetings via de digitale route kunnen lopen”, aldus het standpunt van het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief.