fbpx

Snijdende kou in Amerikaans-Russische verhouding

Stille wenk, waarschuwing of bedreiging? “De nucleaire afschrikking van Rusland is sterk genoeg om een mate van overweldigende schade aan te richten aan elke mogelijke agressor”, waarschuwt de Russische Generale Staf.

Generaal Valery Gerasimov, chef van de Generale Staf, verzekert dat de Russische strategische nucleaire strijdkrachten voor zeker 74 procent van het arsenaal geavanceerde technologie gebruikt.

Hij zei dat Rusland elke agressor aankan, ook die antiballistische raketten bezitten. Bovendien werken de Russen aan verbetering van hun arsenaal op een manier die niet indruist tegen de internationale verplichtingen van het land inzake proliferatie en wapenreductie.

OOK INTERESSANT
Ingaande vandaag geen middagpoli en weekenddiensten RGD-artsen

Rusland heeft satellieten in de ruimte gebracht die op Noord-Amerika gericht zijn voor het opsporen van raketlanceringen. Een netwerk van radarstations bewaakt het luchtruim over een afstand van 1000 kilometer voorbij de Russische grenzen.

Volgens Russische media zijn de spanningen tussen Rusland en de VS op een niveau dat sinds de Koude Oorlog niet meer is waargenomen.