fbpx

Snel heel rijk worden in Suriname is goed mogelijk: ga de politiek in

INGEZONDEN- Dat het in Suriname heel goed mogelijk is om snel rijk te worden zonder je bezig te houden met de drugshandel, wordt steeds weer bewezen.

De meeste mensen moeten heel hard in loondienst werken, soms tientallen jaren, om een beetje kapitaal op te bouwen. Maar een groot deel is op hun oude dag nog steeds financieel zwak en dikwijls afhankelijk van een AOV- uitkering.

Er zijn ook mensen die hun geld verdienen binnen de detailhandel. Denk daarbij voornamelijk aan importeurs en winkeliers. Die doen het over het algemeen heel goed in Suriname omdat aan hen veel vrijheid wordt geboden.

Om geld te verdienen en rijk te worden zijn er dus verschillende manieren.

Een heel kleine groep kiest ervoor om het criminele pad op te gaan door zich bezig te houden met onder andere diefstal, oplichting en drugshandel. Daaraan zij uiteraard veel risico’s verbonden! Bovendien moet je als weldenkend mens goed krankzinnig zijn om dit pad op te gaan.

Maar nu blijkt dat veel landgenoten de afgelopen decennia ervoor hebben gekozen een andere route te gebruiken om op “legale” manier snel en veel geld te verdienen: de politiek ingaan.

Het blijkt een zeer lucratieve verdienroute te zijn wanneer ik met eigen ogen vaker heb kunnen aanschouwen dat personen die niet eens hun stroomrekening konden betalen, laat staan een eigen huis kopen, nu leven als een prins in Paramaribo. Ik zie politici en ook ex-politici plotsklaps in de duurste auto’s en kleding voorbij gaan.

BEKIJK OOK
Diaspora in VS opgeroepen Suriname te helpen opbouwen

Ook zijn ze binnen zeer korte tijd eigenaar van meerdere gronden en al begonnen met het bouwen van grote huizen. Zelfs familieleden zijn ineens een huis aan het opzetten. Waar het geld vandaan komt is een groot “raadsel”.

Het is evident dat het loont om de Surinaamse politiek in te gaan. Mooie woorden en valse beloften uitstorten over het zeer naïeve Surinaamse volk dat alles accepteert, je machtspositie vervolgens veiligstellen en kassa!  Snel veel geld verdienen zonder al te grote kans dat je gepakt wordt of verantwoording hoeft af te leggen.

Wil je snel rijk worden? Ga de Surinaamse politiek in!

Foto: unsplash

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Leerkrachten in Suriname die niet eens weten te lezen moeten mijn kinderen lesgeven