fbpx
Smerigheid in keukens restaurants Suriname enorm! De ratten liepen op het aanrecht

GFC NIEUWS- Men zou eens moeten weten wat ik allemaal ben tegengekomen tijdens controlewerkzaamheden in verschillende restaurants in Suriname. De smerigheid in keukens van de verschillende restaurants in Suriname mag men beslist niet onderschatten. Ook de koks zijn vaak genoeg niet netjes, ruiken zelfs onfris en hebben smerige nagels. Het is vreselijk!

Dat vertelt een ambtenaar die lange tijd heeft gewerkt op een overheidsafdeling die belast was met hygiënecontroles in restaurants aan GFC Nieuws. De ambtenaar die anoniem zijn verhaal doet, adviseert een ieder om alert te zijn.

“Zelf koop ik geen eten in dergelijke restaurants want ik weet wat er gebeurt. Ik heb te vaak de meest smerige toestanden aangetroffen. Men neemt de hygiënemaatregelen vaak genoeg niet serieus. Ga ervan uit dat de meesten last hebben van ratten, kakkerlakken en ander soort ongedierte. Ik heb ratten letterlijk zien lopen op het aanrecht zonder dat iemand er zich iets van aantrok”.

Het verwijt is dat de keuken en omgeving evenals keukenmateriaal onvoldoende of helemaal niet wordt schoongemaakt. Ook de muren, vloeren en tegels zijn vaker niet dan wel goed schoongemaakt.

“Het is misschien cru om te zeggen, maar sommigen van deze restauranthouders en koks zijn gewoon smerig van aard en zullen het nooit leren om netjes te zijn. Het zit gewoon in ze, hoeveel boetes of waarschuwingen je ze ook geeft. Mijn werk leek soms zo zinloos. Ik weet dat sommigen van hen het juist prettig vinden om in een ‘varkensstal te werken. Niemand gaat ze kunnen veranderen”,  is het harde oordeel.

De ambtenaar benadrukt dat gerenommeerde zaken en hotels als Mc Donalds, KFC, Subway, Popeye’s, Torarica en Marriot wel werken volgens alle hygiëneprotocollen en er op hen niets valt aan te merken. “Die zaken zijn wel erg netjes en zo hoort het”, is de uitleg. 

 

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.