fbpx

Smashpoint introduceert tafeltennissport in Witsantie

Tafeltennisvereniging Smashpoint heeft op zaterdag 2 september de 13e betonnen tafeltennistafel overgedragen bij de Stichting Witsantie Educatief Centrum.

Brian Swedo, de motor achter dit Centrum dat zich inzet het bewustzijn van de dorpsgemeenschap te vergoten, is na de overdracht direct van start gegaan met het rekruteren van trainees die een basistraining van Smashpoint zullen volgen.

De meisjes en jongens van Witsantie die voor het eerst kennis maken met deze sport hebben er nu een zinvolle vakantieactiviteit bij.

‘Het is de hoogste tijd dat de stilstand in deze sport wordt doorbroken’ aldus voorzitter Gieta Girjasing. Zij is er van overtuigd dat, met het landelijk promoten van deze sport, er talentvolle jonge spelers worden ontdekt die de potentie hebben om tot de top te gaan behoren.

Doordat kinderen in de leeftijdscategorie 5 tot 12 jaar onvoldoende zichtbaar zijn in de tafeltennissport is er al geruime tijd sprake van een stilstand. Daar komt op korte termijn verandering in aangezien Smashpoint, met de bijdragen van sponsors, de gelegenheid biedt aan kinderen in de districten Marowijne, Para, Brokopondo, Coronie, Nickerie en te Leiding 9 a en het Willy Axwijk Centrum/S.O.S.I.S kennis te maken met deze sport.(GFC)

Overige berichten