fbpx
Facebook Pagelike Widget

Sluit Paramaribo en omstreken helemaal af voordat het te laat is

INGEZONDEN- Sluit Paramaribo helemaal af van Albina en Nickerie voordat het te laat is. Ook in het zuiden van ons land moet worden nagegaan op welke manier wij mogelijke reizigers uit Brazilië goed kunnen weren door alle wegen af te sluiten. De kans dat met het coronavirus besmette personen uit die omgevingen komen is te groot.

Er zijn zo snel mogelijk draconische maatregelen noodzakelijk om het Surinaamse volk in de meest dichtbevolkte gebieden te beschermen. Praten, waarschuwen, voorlichting geven en zelfs bedelen hebben in de grensdistricten niet goed gewerkt.

Het lukt maar niet! Veel onverantwoordelijke mensen houden zich in die gebieden gewoon niet aan de richtlijnen van de autoriteiten. Het is dweilen met de kraan open. Een kat en muis spel.

Het zijn vervolgens de onschuldige mensen die mogelijk de hoogste prijs, hun leven, gaan moeten betalen.

Nog steeds lees ik bovendien op sociale media de meest achterlijke reacties over het coronavirus. Onder meer dat mensen niet moeten zeuren,  want het valt allemaal wel mee. Deze grote debielen begrijpen niet dat er maar 1 persoon de boel hoeft te besmetten en de ellende in ons land is niet te overzien.

Het is daarom belangrijk dat een ieder zich blijft houden aan de richtlijnen en niet gaat verslappen door de idiote opmerkingen van dwazen die propageren dat het allemaal wel meevalt.

Omdat velen zich wel houden aan de regels, valt het gelukkig nu nog mee. Maar het kan heel snel totaal de dramatische kant opgaan door de debielen die zich nergens aan weten te houden en nonsens op het internet plaatsen. Kijk maar naar het buitenland!

Wij moeten realistisch zijn. Er zullen altijd gekken zijn die zich aan God noch gebod storen. De gevaren komen merendeels vanuit de grensgebieden. De mensen in Paramaribo en omgeving moeten beschermd worden. Het beste is daarom om onze stad en de direct omringende districten “hermetisch” af te sluiten. Het risico is helaas te groot om alles open te houden.  

Drs. J. Kerto

 

 

Meer nieuws

Minister EZ doet prijscontrole

GFC NIEUWS- Minister Saskia Walden van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technische Innovatie ging op 30 november met de Economische Controledienst(ECD) van het ministerie op pad…

No! against gender based violence

GFC NIEUWS – We zitten nu midden in de sixteen  days of activism against gender based violence tussen 25 november en 10 december. Verschillende (overheids)organisaties…

Galibi wil alcoholmisbruik de kop indrukken

GFC NIEUWS- Door vandaag een alcoholvrij sportevenement in Galibi te houden, willen de initiatiefnemers gevallen van alcoholmisbruik in de dorpen Christiaan- en Langamankondre reduceren.

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…