fbpx

Sluit onschuldigen niet op in huis maar pak allen die coronaregels negeren hard aan

INGEZONDEN- Het is voor de zotte dat grote delen binnen de Surinaamse gemeenschap ernstig worden gedupeerd en zelfs avonden, weekenden en binnenkort doordeweeks ook overdag onder dwang worden opgesloten in huizen omdat een asociaal deel zich niet wenst te houden aan 4 simpele regels.

Het illegaal gevangen houden van de samenleving achter de tralies van onze huizen was niet nodig geweest indien deze onmaatschappelijke wezens zich hielden aan slechts 4 regels: 2 meter afstand bewaren van anderen, goede kwaliteit mondkapjes gebruiken, handen regelmatig desinfecteren en binnenruimtes goed ventileren door ramen open te houden.

Maar aangezien dat bij deze onbeschaafde figuren niet  wil doordringen, laat staan dat zij zich daaraan willen houden, worden anderen die zich wel weten te gedragen op schandalige wijze benadeeld en geconfronteerd met hechtenissen.

BEKIJK OOK
Recherche Paramaribo houdt twee bewakers handelszaak aan voor diefstal

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Suriname zeker tot volgend jaar in strenge lockdown en bedrijven gaan over de kop, voorspelt KSVC

Geen mens raakt besmet als zij deze 4 regels continu in acht nemen en daarop zou de regering ook de nadruk moeten leggen. Het in hechtenis nemen van de totale gemeenschap is een te ingrijpende maatregel.

Pak liever diegenen aan die zorgen voor de virusbesmettingen, geef ze ook meer voorlichting maar zadel de onschuldigen niet op met deze bizarre gijzelingen.

R. Pinas

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]