fbpx
Sluit direct de markten in Azië waar levende dieren worden verhandeld, zeggen experts

GFC NIEUWS– Sluit per direct alle markten in Azië waar er levende dieren worden verhandeld. Het is een bron van veel dodelijke ziekten over de hele wereld. Deze markten zorgen alleen maar voor grote ellende.

Dat zegt de belangrijkste adviseur van de Amerikaanse regering op het gebied van infectieziekten, dokter Anthony Fauci.

“Het gaat mijn verstand te boven dat deze markten nog steeds open zijn. Sluit ze per direct”, aldus de topexpert.

Op sommige markten in Azië worden er vaak ongewone dieren levend te koop aangeboden als huisdier, maar ook om te slachten. Dikwijls worden de beesten onder extreem onhygiënische omstandigheden geslacht op deze markten waarbij er ook veel bloed vrijkomt.

Het gaat meestal om kikkers, vleermuizen, slangen, civetkatten, salamanders, vossen, egels, schildpadden, ratten, muizen, eekhoorns, schorpioenen en krokodillen. 

Gezondheidsdeskundigen zijn het erover eens dat deze markten een bron zijn van veel ziekten die over de wereld worden verspreid. De Sars- uitbraak in 2002 evenals Covid-19 zijn volgens kenners ontstaan op deze markten.

 

 

 

 

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…