fbpx

Sluisbedieners krijgen onderhoudscursus

Het ministerie van Openbare Werken is onlangs gestart met een cursus over het onderhoud, als ook het beheer en de bediening van de sluizen en gemalen. Deze interne training, ten behoeve van de sectie Sluizen en Gemalen van de afdeling Ontwateringswerken, wordt verzorgd door Remie Ammersingh, Senior Medewerker sectie Planning, Voorbereiding en Begeleiding.

Bij deze cursus wordt de nadruk gelegd op vooral het onderhoud van de pompgemalen. “Het is algemeen bekend in Suriname dat wij slecht zijn in onderhouden. Dat is een vak op zich. De bedoeling is om via deze cursus de sluisbedieners alle onderhoudsmethoden en technieken bij te brengen. En ook welke methode en techniek je gaat gebruiken voor welk object”, laat Ammersingh weten.

Aan deze cursus nemen 15 sluisbedieners deel. De cursus over het beheer en de bediening is reeds afgerond, de onderhoudscursus duurt nog twee weken. Na deze cursus komen andere cursussen, namelijk basis principes van pomptechniek, hydraulica in de praktijk en andere technisch gerichte cursussen welke van belang zijn voor de te beheren installaties van de pompgemalen.

Het ligt in de bedoeling dat het ministerie op regelmatige basis ervaren ambtenaren zal inzetten om hun ervaring en kennis over te dragen aan de nieuwe ambtenaren. Dit heeft als doel om de dienstverlening naar de samenleving toe te optimaliseren en te garanderen, zegt de Voorlichtingsdienst.

Overige berichten