fbpx
Slotduels bepalend voor kampioenschap WSO

De slotduels in de competitie van de Wanica Sport Organisatie (WSO) zullen bepalen wie de nieuwe kampioen wordt. Morgen worden de laatste wedstrijden gespeeld in de beslissende kampioensfinale.

Om 11 uur neemt Pokigron het op tegen Real Kaja, waarna semi-kampioen Futu Na Keba (FTN) de degens kruist met de beste kanshebber op de titel, Wanhattie.

Na dit duel betreden Pontbuiten en Young Rhythm de strijdarena, een duel dat zeer belangrijk is voor Pontbuiten omdat deze ploeg moet winnen om zeker te zijn van een van de top twee posities.

Bij gelijkspel of verlies is het kampioen- of semikampioenschap onzeker voor Pontbuiten. Vooral als Sunny Point (SP) morgen het slotduel wint van Toerano, wat vrijwel zeker is.

Dit maakt de duels van morgen in het George Deul Stadion aantrekkelijk niet alleen, maar de wedstrijden beloven ook veel spektakel. Immers gaat het om verovering van de top twee posities van de WSO, die recht geven op deelname aan het SVB Lidbondentoernooi.

Voor Pontbuiten en Wanhattie zal dit de eerste keer zijn van deelname, indien deze ploegen het kampioen- en semikampioenschap veroveren bij de WSO.

Voor teams als SP, Young Rhythm en FTN zal dat niet de eerste keer zijn aangezien deze teams de klappen van de zweep reeds kennen. Real Kaja, Pokigron en Toerano maken geen kans meer.

Voor deze teams zijn de wedstrijden dus van administratieve waarde, maar prestige speelt bij deze ploegen een grote rol, getuige de reactie van de trouwe supporters tijdens de duels op het George Deul Sportcomplex te Hanna’s Lust.

Afgelopen weekend waren de resultaten: FTN vs Real Kaja 2-1 (1-1), doelpunten Denny Petrusie en Silas Paulus voor FTN en Marcelino Zandveld voor Real Kaja. Young Rhythm vs Toerano 2-1(1-1). Doelpunt Toerano Gordon Bloemhart en voor Young Rhythm: Valentino Kentie 2x.

Pontbuiten verloor verrassend met 1-2 van SP, dat door goals van Gilberto Pinto en Emanuel Koeba zijn kansen op het kampioenschap vergroot zag. Ian Pinas redde de eer voor Pontbuiten.

Wanhattie heroverde met een 3-0 zege op Pokigron de leidersrol bij de WSO. Doelpuntenmakers Sjofnie Domini en Jorten Cabenda 2x waren daarvoor verantwoordelijk.

De stand:

1. Wanhattie 6-12
2. Pontbuiten 6-11
3. Sunny Point 6-11
4. FTN 6-10
5. Young R. 6-8
6. Real Kaja 6-7
7. Pokigron 6-5
8. Toerano 6-2

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.