fbpx
‘SLM zal maanden of langer geen reguliere vluchten naar NL, VS en Brazilië uitvoeren’, voorspellen analisten

GFC NIEUWS– De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) zal de komende maanden en mogelijk veel langer geen passagiers vervoeren naar en van Nederland, de Verenigde Staten en Brazilië.

Dat voorspellen althans enkele luchtvaartanalisten.

Door de significante toename van het aantal coronabesmettingen in  Brazilië, met name in de Amazonas, lijkt de kans klein dat de Surinaamse overheid zal toestaan dat passagiers uit dat gebied Suriname mogen binnenkomen. Voorlopig zijn er volgens deskundigen in ons buurland ook nog geen indicaties dat het aantal coronabesmettingen de komende periode zal afvlakken. 

Ook  het opstarten van de vliegverbindingen met Nederland en de VS lijkt langere tijd te gaan duren. Met bijna 39.000 geregistreerde coronabesmettingen in Nederland en 1.000.000 in de VS  is de kans zeer groot dat reizigers uit deze landen het virus Suriname binnenbrengen.

Het is volgens analisten niet verwachtbaar dat de Surinaamse grenzen op korte termijn weer open gaan. “Dit gaat nog heel lang duren,” is de prognose.

Meer nieuws

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…