SLM verontschuldigt zich voor ongerief op 1ste vlucht World Atlantic

GFC NIEUWSREDACTIE- Op 29 juni heeft Surinam Airways in samenwerking met World Atlantic Airlines haar 1 ste vlucht uitgevoerd op de route Paramaribo – Aruba – Miami v.v.

Op deze vlucht hebben zich helaas enkele zaken voorgedaan die hebben geleid tot vertraging en onvrede bij de passagiers.

Surinam Airways heeft de geluiden opgevangen en heeft onmiddellijk een onderzoek hiernaar ingesteld.

Uit dit onderzoek is gebleken dat de Airco Unit aan boord defect was, wat de lange stop op Aruba onplezierig heeft gemaakt.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Singapore stopt met het tellen van Covid-gevallen en behandelt virus ‘als de griep’

Daarnaast was er voor passagiers, vanwege de huidige Covid-regels, een aangepaste Inflight Service, hetgeen inhoudt dat passagiers niet voorzien zijn van maaltijden tijdens deze vlucht. Passagiers zijn vóór de vlucht wel op de hoogte gesteld hiervan.

Vermeldenswaard is dat de standaard Surinam Airways inflight service inmiddels weer aan passagiers zal worden aangeboden.

Surinam Airways betreurt voornoemde gang van zaken ten zeerste en biedt haar welgemeende verontschuldigingen aan voor het ontstane ongerief en verzekerd passagiers dat zij haar uiterste best zal blijven doen om aan hun de beste service te blijven bieden.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten