fbpx

SLM kan binnenkort wel vliegen indien er vooraf getest kan worden

INGEZONDEN- De SLM zou binnenkort wel degelijk normaal haar reguliere vluchten kunnen hervatten indien er inventief wordt ingespeeld op de nieuwe situatie.

Het is begrijpelijk dat de Surinaamse overheid de grenzen heeft gesloten om zo te voorkomen dat corona besmettingsgevallen het land binnenkomen. Het zou immers rampzalige gevolgen kunnen hebben voor onze samenleving.

Deze draconische noodmaatregel was nodig in het belang van de Volksgezondheid.

Maar intussen zijn er nieuwe ontwikkelingen die goed toegepast kunnen worden om deze maatregel te versoepelen. Oplossingen lijken mij wel haalbaar.

Met de komst van de nieuwe corona testmethode van het Amerikaanse Abbot, die door de FDA is goedgekeurd, kan binnen 5 minuten een diagnose gesteld worden of een persoon besmet is of niet. Het zou verstandig zijn indien de directie van de SLM om tafel gaat zitten met testexperts.

Passagiers op de luchthavens zouden eerst getest kunnen worden alvorens ze toestemming krijgen om met het vliegtuig mee te mogen gaan.

Indien passagiers die Suriname willen bezoeken vervolgens bij aankomst twee weken in quarantaine wensen te gaan, zouden de vluchten eventueel weer normaal kunnen worden uitgevoerd.

Het voordeel is dat er steeds betere en goedkopere sneltestkits  op de markt komen die efficiënt kunnen worden ingezet. Ook in andere segmenten zullen deze sneltesten goed kunnen worden gebruikt.

Onder meer voor artsen, tandartsen die patiënten moeten onderzoeken of behandelen zal het werken veel minder stressvol worden wanneer er eerst snel getest kan worden.

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Foto niet uit Suriname.