fbpx
SLM kan binnenkort wel vliegen indien er vooraf getest kan worden

INGEZONDEN- De SLM zou binnenkort wel degelijk normaal haar reguliere vluchten kunnen hervatten indien er inventief wordt ingespeeld op de nieuwe situatie.

Het is begrijpelijk dat de Surinaamse overheid de grenzen heeft gesloten om zo te voorkomen dat corona besmettingsgevallen het land binnenkomen. Het zou immers rampzalige gevolgen kunnen hebben voor onze samenleving.

Deze draconische noodmaatregel was nodig in het belang van de Volksgezondheid.

Maar intussen zijn er nieuwe ontwikkelingen die goed toegepast kunnen worden om deze maatregel te versoepelen. Oplossingen lijken mij wel haalbaar.

Met de komst van de nieuwe corona testmethode van het Amerikaanse Abbot, die door de FDA is goedgekeurd, kan binnen 5 minuten een diagnose gesteld worden of een persoon besmet is of niet. Het zou verstandig zijn indien de directie van de SLM om tafel gaat zitten met testexperts.

Passagiers op de luchthavens zouden eerst getest kunnen worden alvorens ze toestemming krijgen om met het vliegtuig mee te mogen gaan.

Indien passagiers die Suriname willen bezoeken vervolgens bij aankomst twee weken in quarantaine wensen te gaan, zouden de vluchten eventueel weer normaal kunnen worden uitgevoerd.

Het voordeel is dat er steeds betere en goedkopere sneltestkits  op de markt komen die efficiënt kunnen worden ingezet. Ook in andere segmenten zullen deze sneltesten goed kunnen worden gebruikt.

Onder meer voor artsen, tandartsen die patiënten moeten onderzoeken of behandelen zal het werken veel minder stressvol worden wanneer er eerst snel getest kan worden.

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Foto niet uit Suriname.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…