fbpx

SLM-directie: personeel Residence Inn accepteert massaal afkoopregeling

In reactie op de “ongenuanceerde en niet geverifieerde berichtgeving in de pers naar aanleiding van de sluiting van Residence Inn te Paramaribo”, zegt de SLM dat alle aanwezige personeelsleden van Residence Inn Paramaribo vrijdag de afkoopregeling hebben geaccepteerd. Slechts 1 personeelslid moet de afkoopregeling nog ondertekenen, maar dat komt doordat zij in het ziekenhuis ligt, laat de directie weten in een perscommuniqué.

De vakbond (BP SLM) heeft het personeel met ondersteuning van C47 geadviseerd om de afkoopregeling niet te ondertekenen. Het personeel heeft het advies van het bestuur van de vakbond onder leiding van de voorzitter, Robby Maaijen, en de vakcentrale C47 niet opgevolgd.

“De reden waarom de vakbond erbuiten is gehouden, is omdat de SLM er door de vakbond en C47 op negatieve wijze met de haren bij is gesleept en het duidelijk was dat er politiek mee bedreven werd door C47. Daar heeft de SLM noch Residence Inn enige behoefte aan, dus is de afkoop buiten de vakbond en C47 om rechtstreeks met het personeel afgehandeld”, staat verder in het bericht.

“Het personeel is, gegeven de omstandigheden, tevreden en er is afgelopen vrijdagmiddag op gepaste wijze afscheid genomen van elkaar. De SLM is als aandeelhouder zeer content over de wijze waarop dit is afgehandeld. Momenteel worden alle opties voor verkoop of overname door een eventuele hotel franchise op een rijtje gezet. Het moet duidelijk zijn dat daar hoogstwaarschijnlijk wederom een hotel zal worden geëxploiteerd, mogelijk met meer kamers, waardoor het juist een positieve impact zal hebben op de werkgelegenheid”, vervolgt zij.

BEKIJK OOK
Brandstofprijzen boven SRD 30

De sluiting van Residence Inn Paramaribo is onderdeel van het businessplan dat de SLM heeft uitgezet om het bedrijf binnen 2 tot 3 jaar gezond te maken. De resultaten zijn nu reeds zichtbaar.

De berichtgeving als zou er onzekerheid bestaan over het voortbestaan van de SLM wordt naar het rijk der fabelen verwezen. “Hopelijk beseft de vakbond dat zij mede verantwoordelijk is voor het negatief resultaat dat het bedrijf in de afgelopen 18 jaar heeft behaald. De SLM rekent dan ook op de inzet van alle industriële partners om dit bedrijf wederom neer te zetten als ‘het merk’ waar wij Surinamers trots op zijn”, aldus de directie van de SLM.