fbpx

SLM benadert gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen voor samenwerking

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft reeds een begin gemaakt met onderhandelingen met geselecteerde grote en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen in de wereld voor samenwerking. Deze mededeling deed president Desi Bouterse vrijdagmiddag in De Nationale Assemblee(DNA) tijdens de presentatie van zijn Jaarrede.

De SLM zal volgens de president nog kans maken “op het dan winstgevend te kunnen voortbestaan in deze luchtvaartwereld met moordende concurrentie.

Ook het toerisme zal in het geval van succesvolle samenwerking met een grote partner in de internationale luchtvaart fundamentele condities hebben gekregen om mee te floreren.

Met de financiële ondersteuning van de Volksrepubliek China zal onze Internationale Luchthaven, de Johan Adolf Pengel Luchthaven, gemoderniseerd worden mede ter voldoening aan de internationale burgerluchtvaart-eisen, maar ook voor het kunnen doen afhandelen van meer vliegtuigen op hetzelfde moment.

Zulks mede ter bevordering van de hub functie die onze internationale luchthaven kan gaan vervullen.

Ook zullen hierdoor veel meer reizigers, toeristen en zakenlui makkelijker naar Suriname kunnen afreizen en weer vertrekken”, aldus Bouterse.(GFC)

Overige berichten