fbpx

SLM accepteert SRD voor reizen vanaf Paramaribo

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) start met het accepteren van Surinaamse dollars voor reizen vanaf Paramaribo. Met ingang van 1 augustus 2018 start de SLM met een actie voor de betaling van vliegtickets in SRD. Met deze eerste stap draagt de SLM bij aan de lang gekoesterde wens van de regering om betaling voor goederen en diensten in Suriname in onze eigen munteenheid te doen geschieden.

In nauwe samenspraak met de minister van OWT&C, Patrick Pengel, zet de SLM in een actiemodel de eerste stap in de richting om het dé-dollariseren van de Surinaamse economie verder inhoud te geven.

BEKIJK OOK
Joël ‘Bordo’ Martinus wordt gezocht voor moord, drugshandel en witwassen

Dit eerste actiemodel houdt in dat SLM vliegtickets vanaf 1 augustus tot en met 21 augustus 2018 in SRD kunnen worden betaald voor reizen aanvangende in Suriname in oktober en november 2018. Dit kan via de SLM passageverkoopkantoren in Paramaribo en Nickerie alsmede de SLM erkende reisagenten.

Afhankelijk van de reactie van het publiek en de mogelijkheden binnen de bedrijfsvoering zal de SLM zich inzetten om dit concept in de toekomst verder uit te bouwen.