fbpx
Slimgas zet biogascentrale op in Matta

GFC NIEUWS- Slimgas onttrekt biogas en biologische mest uit grassen, keuken-,dierlijk- en menselijke afval.

Dit bedrijf is samen met nog acht bedrijven in de 3e ronde van het Innovation for Firms Suriname (IFS) pilotprogramma in aanmerking gekomen voor een overheidsinvestering.

Het IFS programma wordt uitgevoerd door het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme.

De IFS commissie heeft op 14 januari een bezoek gebracht aan een kerk van de stichting gemeente Gods Rainville in Matta, waar Slimgas een biogascentrale heeft opgezet. Het keuken- en menselijk afval wordt gerecycled tot hoogwaardige energie namelijk kookgas.

Senior Pastor Irving Chin Sie Jen van gemeente Gods Rainville, zegt dat het verlangen is om naast het pastorale en het bouwen van kerken, gemeenschapsontwikkeling te brengen in dat gebied.

De biogascentrale zorgt voor economische ontwikkeling en één daarvan is energievoorziening. Bij het overlopen van 1 van de beerputten kwam hij op het idee om de hulp Kuik in te roepen, die bezig was met biogas. Zo begon de bouw van een biogascentrale op het terrein van de kerk. Er worden 2 mensen opgeleid op het oord door dhr. Kuik, om de biogascentrale te onderhouden.

Ondernemer en directeur van Slimgas, Samuël Kuik, zegt dat hij gekozen heeft voor Matta, om de recreatieoorden in dat gebied en de gemeenschappen te tonen, dat er een oplossing is voor het afval probleem in Para.

Het systeem op Matta bestaat uit 2 septic tanks en een biogassysteem dat rechtstreeks kookgas stuurt naar de keuken, dat genoeg is voor zeker 1 maand.

Het gebruik van biogas heeft als voordeel dat we geen kookgas hoeven te importeren daar we constant afval hebben, die niet meer gedumpt hoef te worden. De gemeenschappen zullen hierdoor minder last hebben van ongedierte en plagen.

Met het installeren van dit systeem kunnen gebruikers zelf hun kookgas produceren. Uit een onderzoek van Kuik blijkt, dat Paramaribo genoeg kookgas kan produceren voor alle huishoudens. Verder kunnen auto’s ook op biogas rijden en kan men generatoren op draaien.

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…