fbpx

Slechts 3 nieuwe Covid-19-gevallen, verscherpte maatregelen hebben gewerkt

GFC NIEUWS- Van de 33 testen die zijn uitgevoerd zijn 3 positief, terwijl 30 negatief testten op Covid-19.
Vandaag zijn 62 personen genezen verklaard. Het aantal actieve gevallen is nu 639.
Het aantal patiënten dat behandeld wordt in de Intensive Care Units van diverse ziekenhuizen is 7.
De afgelopen twee weken heeft de regering zoals gebruikelijk, op basis van de huidige situatie rond Covid-19, alle getroffen maatregelen geëvalueerd. Deze maatregelen waren noodzakelijk en urgent om de zorgwekkende situatie die wij met ons allen waarnamen, in te dammen en het tij te keren. De effecten van de aangepaste maatregelen zijn duidelijk zichtbaar, zei president Chandrikapersad Santokhi vanavond in zijn toespraak. De laatste twee weken is een duidelijke trend van daling van het aantal Covid-19 positief geteste personen waar te nemen.
Hoewel het aantal positief geteste personen een daling vertoont, laten de cijfers zien dat wij echter nog lang niet de gewenste omstandigheid hebben, voerde het staatshoofd verder aan. “Wij merken op dat de meeste besmettingen nog steeds plaatsvinden in het zuiden van Paramaribo en in het noorden van Wanica. Wij blijven zeer bezorgd over de situatie in het binnenland. Wij zien ook een uitbreiding naar de overige ressorten en districten. Wij merken een zorgwekkende ontwikkeling dat mensen naar de recreatieoorden in het binnenland trekken, terwijl bekend is dat dergelijke situaties de verspreiding van Covid-19 bevorderen”, zei president Santokhi in zijn toespraak.
De regering heeft besloten de maatregelen aan te passen voor de komende twee weken.
President Santokhi roept eenieder op zich te houden aan de maatregelen. “Laten wij niet vergeten, u bent de eerstverantwoordelijke voor het welzijn en de gezondheid van u zelf, uw gezin en familie”, benadrukte het staatshoofd.

BEKIJK OOK
Humphrey Tjin Liep Shie leidt presidentiële werkgroep Onderzoek Sabaku Village