Slechts 19 personen gevaccineerd tijdens vaccinatieactiviteit MZ in Boven-Suriname

GFC NIEUWSREDACTIE- 19 personen hebben zich in het weekend laten vaccineren tijdens de eerste vaccinatieactiviteit van de Medische Zending in de regio Boven-Suriname.

Dit heeft op 9 juli plaatsgevonden in de krutu oso van Botopasi in het ressort Debike. Met deze activiteit is tevens het startsein gegeven voor de vaccinatie activiteiten in dit gebied.

Tijdens deze activiteit zijn 2 leden van het traditioneel gezag van Botopasi gevaccineerd te weten hoofd kapitein Ronald Eduards en kapitein Harvey Amania.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Wereld moet zich voorbereiden op gevaarlijkere pandemieën

Deze gezagdragers hebben aangegeven dit te hebben gedaan om als voorbeeld te dienen naar hun gemeenschap toe.

Zij zijn bewust van het leed dat COVID-19 met zich meebrengt en hoe dit virus hun gemeenschap heeft getroffen.

Door middel van het vaccin willen zij zichzelf beschermen tegen ernstige ziekte en hopen dat de bewustwording onder hun gemeenschap op gang zal komen.

Van de 19 personen die gevaccineerd zijn geworden, is ook het MZ-personeel van de omliggende poliklinieken onderdeel van, waarvan 4 medewerkers voor hun eerste prik, 3 medewerkers voor hun tweede prik en 1 gepensioneerde van de organisatie.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Coronapandemie kan aantal geboorten in armere landen verhogen

De activiteiten in het binnenland zijn geheel afhankelijk van de bereidwilligheid van de gemeenschap.

De gemeenschap wordt voortdurend voorzien van de juiste informatie en worden de personen, die bereid zijn het vaccin te nemen, geregistreerd waarna er op basis van het aantal geregistreerden een vaccinatie datum wordt gepland.

De Medische Zending is blij dat de gemeenschap van ressort Debike, hoe klein dan ook, die een weloverwogen en goed geïnformeerd besluit heeft genomen om zich te vaccineren tegen COVID-19.

Zo helpen zij een steentje bijdragen aan het beheersbaar maken van de epidemie.

BEKIJK MEER GFC GEZONDHEIDSNIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten