fbpx

Slechte mondgezondheid vormt groot gezondheidsrisico

Mondgezondheid is een van de belangrijkste pijlers van de algemene
gezondheid & welzijn en de meeste orale ziekten delen dezelfde sociale determinanten en een aantal gemeenschappelijke risicofactoren met niet-overdraagbare aandoeningen.

Zo heeft 80% van de Surinamers in meerdere of mindere mate te maken met bloedend tandvlees.

Het is een teken van tandvleesontsteking, die niet alleen verantwoordelijk is voor bijvoorbeeld het hebben van een slechte adem, het verlies van tanden en kiezen, maar speelt ook een grote rol bij het ontwikkelen van bijvoorbeeld; hart- en vaatziekten, diabetes mellitus, luchtwegaandoeningen en vroeggeboorte.

Tijdens de Week van de Mondhygiënist vraagt Stichting Dental Hygiene dit jaar wederom aandacht voor dit probleem. Een oplossing wordt ook geboden, want tijdens deze week opent mondhygiënist Leerdam de deuren van Dental Hygiene en kan iedereen langskomen voor een gratis een mondgezondheid-check en
mondzorgadvies.

BEKIJK OOK
VHP legt kransen bij standbeeld legendarische VHP-leider Jagernath Lachmon

In de week van 18 maart – 22 maart wordt het publiek uitgenodigd, aan de Verlengde Gemenelandsweg 38, om kennis te maken met het beroep mondhygiënist, maar vooral stil te staan bij hun eigen mondgezondheid.

Zoals elk jaar is het thema verbonden aan dat van de World Dental Federation en hun World Oral Health Day op 20 maart. Dit jaar is het thema: “Say AhhA!!! Act on Mouth Health“ waarbij de Surinaamse gemeenschap behalve geïnformeerd ook gemotiveerd zal worden het hef in eigen handen te nemen betreft de bescherming van haar eigen mondgezondheid.

Stichting Dental Hygiene doet dit in samenwerking met ZUZAdent door diens beste mondverzorgingshulpmiddelen en methoden aan te bieden.