Slechte moeder geeft verwaarloosde dochters zelf geen toiletpapier

GFC NIEUWS- Een gewelddadige moeder zal niet worden opgesloten, nadat ze haar twee minderjarige dochters negen maanden verwaarloosde en zelf niet voorzag in toiletpapier zodat de meisjes zich konden verschonen.

De 29-jarige vrouw, die niet bij naam wordt genoemd, zonderde een van de meisjes af, omdat ze haar aan de vader deed denken. Het jongste kind moest nog veel meer verduren.

De vrouw leefde tussen september 2017 en juni 2018 alleen met haar twee dochters en buren klaagden over haar gedrag en de manier waarop ze de kinderen behandelde, die niet naar school mochten.

Een van de dochters zij dat ze slechts 1 keer in de week konden baden. Buren rapporteerden aan maatschappelijke organisaties dat de kinderen in de buurt om toiletpapier bedelden.

De kinderen van 8 en 9 jaar moesten in het huis blijven zonder meubels, licht of bed, totdat een buur ze in huis nam.

Volgens de advocaat van de moeder lijdt de vrouw aan post-traumatisch stresssyndroom. Ze verloor haar baan en was het slachtoffer van een slechte relatie, waardoor ze veel dronk.

De vrouw kreeg een voorwaardelijke straf van 16 maanden en moet een 25-dagen rehabilitatieactiviteit uitvoeren. Verder moet ze 150 uur onbetaald werk verrichten.