fbpx

‘Slecht onderwijs oorzaak criminaliteit op Jamaica’

De enorme criminaliteit op Jamaica is te wijten aan het slechte onderwijssysteem in het verleden. Dat zei Ruel Reid, de Jamaicaanse minister van Onderwijs, Jeugdzaken en Informatie.

Het vroegere onderwijssysteem heeft ongeletterde studenten opgeleverd die een ravage aanrichten op het eiland, zei Reid op een herdenkingsdienst voor de vermoorde studente Yetanya Francis.

Yetanya werd in de nacht van 23 augustus verkracht en gedood; haar hoofd werd ingeslagen en haar lichaam in brand gestoken in de buurt van haar woning.

Ze ging van huis naar een winkel en kwam niet terug, waarna haar verkoolde resten de volgende ochtend tijdens een zoektocht werden gevonden.

BEKIJK OOK
Functionele relatie regering en VES cruciaal om economie gezond te maken

“De geschiedenis van het onderwijs is er een waar alleen een kleine groep bevoorrechten een goede opleiding kregen,” zei Reid.

De minister wees erop dat jarenlang 7 van de 10 jongeren niet verder kwamen dan het basisonderwijs. “Veel jonge mensen in de criminaliteit zijn letterlijk ongeletterd omdat velen van hen nooit een kans op onderwijs hebben gehad. Zij nemen nu wraak op de samenleving,” zei hij.

Foto: GoFundMe